„Maeștri ai benzii desenate science – fiction românești”, perioada 1960-1989, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”

„Maeștri ai benzii desenate science – fiction românești”, perioada 1960-1989, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”

Brașovenii sunt așteptați sâmbătă, 8 februarie 2020, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”, la o expoziție de benzi desenate cu imagini din revistele Cutezătorii, Luceafărul Copiilor, Orion și altele.

Clubul Antares în colaborare cu Mihai Ionuț Grăjdeanu, creator de bandă desenată vă invită la prima ediție a Expoziției: „Maeștri ai benzii desenate science fiction – românești”, perioada 1960-1989.

Vernisajul va avea loc în data de 8 februarie 2020, la Secția pentru Copii și Tineret, Centru de Excelență a Bibliotecii Județene ”George Barițiu”, strada Iuliu Maniu nr. 6 Brașov, începând cu ora 13:00.

După vernisaj, va avea loc un atelier de benzi desenate pentru copii (7 +) coordonat de Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Expoziția cuprinde benzi desenate din revistele Cutezătorii, Luminița, Luceafărul Copiilor și Orion; din Almanahurile Copiilor, Cutezătorii, Vacanța Cutezătorilor și Anticipația; articole science fiction și ilustrații de coperte din revistele Racheta Cutezătorilor și Start spre viitor.

Desene de Valentin Tănase, Sandu Florea, Puiu Manu, Albin Stănescu, Viorel Pîrligras,Ion și V. Mihăescu, Elena Mihăescu, Pompiliu Dumitrescu, Marian Mirescu, Valentin Iordache, E. Dumitrache și Radu Marian.

Scenarii de Horia Aramă, Sorin Ștefănescu, Ion Hobana, Tudor Popescu, Rodica Popescu, Aurel Weiss și Emilia Căldăraru.

Invitați de onoare sunt: maestrul Valentin Tănase și colecționarul de benzi desenate Szász Andrei.

Inițiatorii expoziției sunt Anamaria Borlan de la clubul Antares Brașov și Mihai Grăjdeanu, autorul a multor albume de benzi desenate pentru copii, tineri și toate vârstele.

Ideea inițiatorilor de a alcătui o colecție cât mai cuprinzătoare de bandă desenată science-fiction românească a reieșit din dorința de a prezenta publicului, desenatorilor și pasionaților, valorile și creațiile acestui gen de artă, care a avut un important impact în trecut și a încântat generații de copii. Este necesar să cunoaștem munca și ideile precursorilor pentru a continua în prezent și în viitor, iar banda desenată science-fiction românească își are locul ei bine definit în istoria artei.

Seria acestor expoziții vor continua și în următorii ani, acoperind alte perioade de timp. 

Organizatori: Clubul Antares, Secția pentru Copii și Tineret, Centru de Excelență a Bibliotecii Județene ”George Barițiu”, Comics Didactic.

Intrarea este liberă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate