MAE a emis o avertizare de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor

MAE a emis o avertizare de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există pericol de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni.

MAE anunță că, autorităţile elene au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5-7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic. 

Prin urmare, există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetaţie în următoarele regiuni:

  • insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
  • regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia)
  • Grecia de Vest (Ilia, Ahaia). 

„Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenţie sporită şi să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijenţă, un incendiu (ex. arderea/curăţarea resturilor de vegetaţie uscată, utilizarea de maşini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea ţigărilor aprinse, curăţarea/arderea vegetaţiei de pe loturile agricole – interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat pompierii, la numărul de telefon 199”, a transmis MAE. 

Reprezentanții ministerului recomandă cetăţenilor ca în eventualitatea izbucnirii unui incendiu, să urmeze întocmai instrucţiunile autorităţilor competente (poliţie, pompieri etc.). 

Alte articole:   VIDEO Etapa națională a concursului "Cel mai puternic pompier" va avea loc la Brașov

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie:

  • telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222
  • telefonul Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   VIDEO Etapa națională a concursului "Cel mai puternic pompier" va avea loc la Brașov

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate