Lungmetrajul „Arsenie. Viaţa de apoi”, la Centrul Cultural Reduta

Lungmetrajul „Arsenie. Viaţa de apoi”, la Centrul Cultural Reduta

Filmul „Arsenie. Viaţa de apoi” va ajunge la Centrul Cultural Reduta în data de 30 august 2023, la ora 19.00, chiar înainte de premiera oficială în cinematografe.

Lungmetrajul „Arsenie. Viața de apoi”, documentar scris și regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera în cinematografele din România pe 1 septembrie 2023, producția fiind distribuită de microMULTILATERAL.

Filmul va putea fi vizionat la Brașov miercurea aceasta, 30 august, ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta. Regizorul va fi prezent la proiecție pentru a discuta cu publicul despre cele vizionate.

Lungmetrajul lui Alexandru Solomon merge pe urmele lui Arsenie Boca, într-un pelerinaj pus în scenă.

Pelerinii și regizorul refac presupusele miracole atribuite părintelui, le dezbat și se confesează. Prin ochii credincioșilor, observați de un regizor sceptic, filmul surprinde cum se reflectă societatea românească în imaginea acestui om care urmează să fie canonizat.

„În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim”, spune Alexandru Solomon.

Producătorii filmului sunt Ada Solomon, Diana Caravia, Adrien Chef și Paul Thiltges. Imaginea este semnată de Tudor Platon și Marius Beșu, montajul, de Cătălin Cristuțiu și Sophie Reiter, muzica originală este compusă de Alin Zăbrăuțeanu, în timp ce Andrei Coteț face improvizația handpan și flaut, sunet priză directă, de Mirel Cristea și Marin Cazacu, montajul de sunet e realizat de Dragoș Cătărău, designul de sunet, de Alin Zăbrăuțeanu, mixajul de sunet, de Thomas Bresson, iar editarea dialogului și premix, de Alexandru Dumitru.

Alte articole:   Universitatea Transilvania Brașov, în clasamentul QS al sustenabilității în universități

Bitele pot fi achiziționate de AICI.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate