Lucrări pe Drumul Poienii. Traficul este restricționat pentru accesul autovehiculelor peste 3,5 tone

Lucrări pe Drumul Poienii. Traficul este restricționat pentru accesul autovehiculelor peste 3,5 tone

Primăria Brașov a dat ieri, 18 martie, ordinul de începere a lucrărilor de punere în siguranță a sectorului de drum DN 1E Km 6+500, unde o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat.

Lucrările vor fi realizate în 90 de zile și vor consta în:

consolidare și refacere a sistemului rutier, pe o lungime de 80 de metri;

înlocuirea structurii de sprijin prin intermediul a 25 de piloți forați cu diametru de 1,5 metri și o lungime de 15.5 metri. Pentru realizarea acestor lucrări de consolidare, piloți și radier, se vor utiliza aproximativ 500 de m.c. de beton și 50 de tone de fier beton;

înlocuirea structurii existente și refacerea podețului existent;

drenuri de adâncime;

amenajarea în amonte a torentului și a camerei de cădere a podețului.

Pe derularea lucrărilor în condiții de siguranță, începând de astăzi, circulația a fost restricționată pe o lungime de 350 de metri, pe o singură bandă, alternativ, fiind dirijată printr-un sistem de semaforizare.

Săptămâna aceasta se fac lucrările pregătitoare pentru asigurarea gabaritului pentru traficul autobuzelor RATBv, lucrări conexe și de organizare de șantier în vederea începerii lucrărilor de foraj pentru piloți.

Firma care realizează lucrările este SC Zohir 84 Cons Construct SRL, având ca subcontractant pe SC Prinfo SRL, iar ca terț susținător SC Maristar Com SRL.

Valoarea contractului, care a inclus și lucrările de proiectare, este de 4.060.330 lei, la care se adaugă TVA.

Vă reamintim că în 2022, pe sectorul de drum DN 1E km 6+500, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat, astfel că, pentru o perioadă, traficul s-a desfășurat pe o singură bandă, alternativ. Ulterior, în zona respectivă a fost amenajată, provizoriu, încă o bandă, înspre versantul de pe partea dreaptă, pe sensul de urcare.

Traficul este restricționat pentru accesul autovehiculelor peste 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport RATBv.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

 

 

Distribuie dacă îți place!