Locomotiva unui tren de călători s-a defectat, între staţiile Voila şi Făgăraş. Trafic feroviar întrerupt

Locomotiva unui tren de călători s-a defectat, între staţiile Voila şi Făgăraş. Trafic feroviar întrerupt

Locomotiva unui tren de călători s-a defectat, sâmbătă dimineaşa, între staţiile Voila şi Făgăraş. Mai multe garnituri sunt afectate.

O locomotivă defectă la trenul Ister, IRN 473, a blocat sâmbătă dimineața circulația feroviară pe Magistrala 200, între stațiile Voila și Făgăraș.

Trenul IRN 473 a rămas defect, în jurul orei 7.25, între staţiile Voila şi Făgăraş (linie simplă). Trenul urmează să fie retras din linie curentă cu locomotiva garniturii IRN 77, până în staţia Făgăraş, de unde va fi reînscris în circulaţie cu o altă locomotivă, trimisă din Sibiu”, a transmis, sâmbătă, CFR Infrastructură.

Garnitura operată de SNTFC CFR Călători a plecat vineri seara la ora locală 19,10 din Budapest Keleti, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuirt să ajungă sâmbătă dimineață la ora 11,30. Trenul a ajuns la timp pe teritoriul României, la ora 0,29 în stația Curtici. Numai că în jurul orei 7.25, între stațiile Voila și Făgăraș de pe Magistrala 200 (linie simplă, neelectrificată), locomotiva diesel s-a defectat, potrivit clubferoviar.ro.

„Trenul urmează să fie retras din linie curentă cu locomotiva garniturii IRN 77, până în stația Făgăraș, de unde va fi reînscris în circulație cu o altă locomotivă, trimisă din Sibiu, a a informat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Pănă la retragerea trenului IRN 473 din linie curentă, alte trei garnituri – IRN 77, R 2101 și R 2512  – staționează temporar, în gările adiacente, pentru eliberarea secție CF Voila – Făgăraș, deoarece, așa cum am precizat mai sus, pe acest tronson este linie simplă. Pe cale de consecință, dacă un tren este defect în linie curentă, între două stații, celelalte garnituri trebuie să aștepte deblocarea liniei pentru a-și continua călătoria.

Alte articole:   Patru destinații de vacanță cu plecare de pe Aeroportul Braşov-Ghimbav, pentru sezonul de vară 2024

Foto cu caracter ilustrativ

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate