Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Șoferii de TIR și personalul navigant, scutiți de carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Șoferii de TIR și personalul navigant, scutiți de carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, joi, Hotărârea numărul 116, prin care se actualizează lista ţărilor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit deciziei CNSU în zona roşie intrând Malta şi Aruba, iar Republica Moldova – în zona verde.

Principalele modificări adoptate de CNSU:

în zona roșie au intrat: Malta și Aruba;

în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Federația Rusă, Serbia și Ucraina;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos;

în zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

Șoferii de TIR și personalul navigant scutiți de carantină

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința joi Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru:

  • personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional şi a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.
  • conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).
  • conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate