Lansarea lucrării Grazia, in memoriam Mircea Ţuglea

Lansarea lucrării Grazia, in memoriam Mircea Ţuglea

După lansarea de la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” din data de 25 noiembrie şi cea din Constanţa – oraşul în care a trăit scriitorul – din 9 decembrie, romanul „Grazia” (Polirom, 2017) al regretatului poet, traducător şi prozator Mircea Ţuglea (14 aprilie 1974 – 19 august 2017) a fost lansat pe 6 ianuarie, la Librăria „Humanitas” din Braşov.

Cartea a fost prezentată de soţia acestuia, Camelia Ţuglea, psihologul Cătălin Stanciu şi moderatorul lansării, Mihail Vakulovski.

Mircea Ţuglea a lucrat la romanul său, apărut postmortem, până în clipa tragică a morţii sale. Cartea sa, aşa cum o prezintă Mihail Vakulovski, este o matrioşcă alcătuită din patru poveşti de dragoste cu iubitele naratorului din diferite perioade. Fiind un roman livresc, social şi erotic, „Grazia” amestecă personaje reale cu personalităţi literare şi politice (Mihai Eminescu care apare în roman cu numele Mişu Eminovici, Petre Roman, soţii Ceauşescu).

Alte articole:   Târgul volant de producători, astăzi, în Piața Unirii

Nu în ultimul rând, cartea este o creaţie specifică prozatorilor douămiişti, care aminteşte de atmosfera romanelor lui Mircea Cărtărescu, în special de atmosfera din „Solenoid”.

Nu este, însă, ultimul roman al regretatului prozator, Camelia Ţuglea promiţând că va apărea, în curând, şi cel de-al doilea roman, la care Mircea Ţuglea ţinea la fel de mult.

Timea Prosan

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate