La 35 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov, Muzeul Județean de Istorie onorează memoria eroilor noștri cu o nouă apariție editorială

La 35 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov, Muzeul Județean de Istorie onorează memoria eroilor noștri cu o nouă apariție editorială

Suntem invitați mâine dimineață, la ora 9:00, la cinematograful situat în mall-ul din cartierul Tractorul, pentru a lua parte la lansarea romanului grafic 15 NOIEMBRIE 1987, realizat de artista brașoveană Alexandra Gold și editat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Alexandra avea vârsta de un an în 1987 și este fiica unuia dintre participanții la revolta anticomunistă din Brașov. Chiar ea ne oferă detalii despre romanul grafic care va fi lansat mâine.

„Pentru mine, albumul 15 Noiembrie 1987 reprezintă o lucrare foarte importantă în cariera mea de ilustrator. Pentru faptul că am avut această ocazie de a-l concepe într-o manieră personală. Mi s-a dat libertatea artistică de a scrie textele și de a ilustra în stil propriu astfel ca produsul finit să fie o lucrare de autor cât se poate de originală. Pentru realizarea cărții a trebuit să investesc mult timp pentru documentare extra și, cumva, să mă extind și spre alte subiecte care au avut legătură între ele”.

ALEXANDRA GOLD

Alexandra Gold este absolventă a Universității Naționale de Arte București, artist, ilustrator, autor de bandă desenată, câștigătoare a concursului Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, edițiile 2019 și 2020.

Alte articole:   Filarmonica Brașov, evenimente speciale de Ziua Internațională a Copilului
https://newsbv.ro/2022/05/29/fan-benzi-desenate-alexandra-gold-te-duce-in-lumea-fantasticului-cu-ajutorul-culorilor/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate