
Îmi plac poveștile, și mai ales cele adevărate, despre oameni care adună oameni, despre oameni care unesc oameni în idei comune pentru menținerea tonusului mental bun în perioada crizei sanitare pe care o trecem.
Interviu realizat de Gabriela Bularca – Realizator Televiziunea ONLINE TViBV Grupul Iubim Brașovul
Grupul Iubim Brașovul partener al proiectului
A fost o dată ca niciodată, așa începe orice poveste, a fost odată prin aprilie 2020, când noi artizanii eram derutați de evoluția evenimentelor pe care nu le puteam controla și care ne afectau în mare parte emoțional. A fost odată…
Și cum în astfel de momente cei dragi se apropie mai mult, o doamnă a avut o idee cel puțin trăznită să îi spunem. Ce ar fi dacă? Dacă am lansa o competiție a ornamentelor de Crăciun în plină vară, și timp de 30 de săptămâni să postăm în mediul online în fiecare săptămână câte o decorațiune de Crăciun într-o tehnică pe care o alegem noi. A adunat artizani, și a pornit la drum în această idee zăpăcită.
Și cum mie îmi plac ideile zăpăcite m-am alăturat acesteia.
A fost minunat, ne-am întrecut cu noi, ne-am întrecut pe noi, am crescut și am evoluat frumos învățând unii de la ceilalți.
Am făcut și refăcut pozele, am reluat ideile mai vechi, am căutat noi materiale, am gândit noi modele.
Nu îmi puteam imagina că vom reuși ca fiecare să avem câte 30 de decorațiuni de Crăciun diferite. Am avut! Prin puterea de convingere a inițiatoarei proiectului am reușit să ducem la bun sfârșit această competiție cu noi.
Și cum această idee nu putea să dispară, a reluat-o, de data aceasta cu mărțișoare, pentru 6 săptămâni, până în apropierea mărțișorului două zile pe săptămână fiecare dintre artizanii participanți vor poșta mărțișoare, fiecare în tehnica meșteșugărească proprie.
Numele inițiatoarei acestor competiții este Gabriela Ionescu, este din Pitești, dar Brașovul pentru ea este orașul pe care îl iubește mult și unde se simte ca acasă. Drept dovadă că brașovenii au adoptat-o stă și în numărul mare de brașoveni prezenți în această competiție.
Am rugat-o să se prezinte și să îmi spună câteva cuvinte despre ea.
Numele meu este Gabriela Ionescu. Întotdeauna mi-a plăcut să fac lucruri frumoase cu mâna mea. Copil fiind am pictat, la 20 de ani când mi-am început viata de adult m-am oprit. Sper ca în curând să mă reapuc. Între timp mi-am folosit talentele făcând haine pentru mine, pentru copiii mei, cadouri pentru cei dragi. După care ani la rând m-am luat cu viața și am uitat să fac acele lucruri mărunte care îți înfrumusețează viața.
Anumite evenimente din viața mea m-au adus în situația de a nu mai face nimic nici pentru mine nici pentru alții. După moartea tatei și trei ani de stat acasă am dat în decembrie 2011 tot ce era legat de lucru de mâna, considerând că nu îmi mai trebuie. În ianuarie 2012 am hotărât să fac ceva cu viața mea și găsind o croșetă scăpată din întâmplare și un pulover care nu îmi mai plăcea cum îmi vine, m-am apucat de croșetat
Și uite că și dragostea se învață. Am învățat să iubesc din nou lucrusoarele pe care le fac cu mâna mea, să mă bucur de bucuria celor care le poartă.
Acum m-am axat pe jucării. Aduc zâmbetul pe față tututror, copii mai mici sau mai mari, jucăriile mele, ajung să spună povestea mea tuturor.
Despre competiție pot spune că a pornit în joacă, dintr-o discuție în vara trecută că mai bine ne-am ocupa de Crăciun că alte evenimente nu vom avea fiind criză sanitară.
Competiția de mărțișoare, este în plină desfășurare, albumul crește săptămână de săptămână și bucură ochii vizitatorilor.
În această competiție au intrat cu inima deschisă: Ionescu Gabriela din Pitești-inițiatoarea competiției, Manate Mariana din Deva, Gîndac Crina din Pitești, Mihaela Nicolai din Schitu Topolnitei, Sofica Iftode din Brașov, Alina Strat din Brașov, Marin Elisabeta din Mangalia, Antonela Cristina Lungu din Brașov, Florescu Sorina Alina din Brașov, Gabriela Bularca din Brașov și Cornel Sculean din Brașov.
Tehnicile sunt diverse: pictură, margelit, cusut, croșetat, traforaj, decorare.
Ne leagă pe toți în această competiție prietenia, dragul de lucru manual, sprijinul reciproc atunci când întâmpinăm greutăți și mai ales bucuria de a crea ceva frumos.

Surse foto: pexels, Gabriela Ionescu
Vă invit la visare și în episodul următor.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!