Jumătate din unităţile de transfuzie sanguină din Braşov sunt autorizate

donare de sangePotrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, şapte unităţi au autorizaţie pentru efectuarea de transfuzii sanguine, în timp ce multe dintre spitale nu au astfel de documente.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cel mai mare din judeţ şi unde se fac mii de operaţii, dar şi Spitalul de Pediatrie sunt în curs să obţină o astfel de autorizaţie. În schimb Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi spitalele din Zărneşti, Făgăraş şi Rupea nu au depus nici măcar actele pentru obţinerea autorizării. Mai au timp să o facă până în noiembrie.

Dintre spitalele de stat la Braşov au autorizaţie Maternitatea, Spitalul Militar, dar şi Spitalul CFR. Autorizate sunt şi unităţile private: Clinicile ICCO, Spitalul Sfântu Constantin, Clinica Eva şi Centrul Medical Unirea.

Alte articole:   Se schimbă condiţiile pentru cei care doresc să fie asistenţi maternali

Conform documentului citat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, apreciază că „situaţia în care aceste unităţi au fost ignorate ani la rând nu este acceptabilă”, astfel că a decis luare unor măsuri de urgenţă. Ministerul anunţă că până în 12 august, departamentele de supraveghere din DSP-uri vor verifica toate unităţile de transfuzii neautorizate. Vor fi investigate motivele pentru care aceste unităţi de transfuzii nu au autorizaţie, urmând ca DSP-urile să stabilească planuri de conformare în vederea autorizării cu termen de maximum trei luni.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate