Județul din țară cu cele mai multe ONG-uri raportat la populație

Județul din țară cu cele mai multe ONG-uri raportat la populație

Clujul e județul din țară cu cele mai multe organizații non-guvernamentale (ONG-uri) raportat la populație, după Harghita, arată un raport al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, anunță Actual de Cluj.

Conform raportului care citează date din Registrul Național ONG, în ianuarie 2024 în țară funcționau 127.053 ONG-uri  ”probabil active” și alte 8.003 despre care se știe că sunt radiate, dizolvate sau în lichidare. Dintre cele fără indicii că ar fi încetat activitatea, 106.433 sunt asociații, 19.046 – fundații, 1.529 – federații, 759 – uniuni, 37 – fliale ale unor organizații din afara României. De asemenea, 738 sunt sindicate – tip de organizație pe care, din rațiuni istorice – la începutul anilor 1990 și de-a lungul anilor 2000 participarea în sindicate nu era întrutotul voluntară -, nu sunt incluse în raport.

Distribuția geografcă a acestor organizații, privite în raport cu dimensiunea populației județului în care sunt înregistrate, relevă o variație extrem de mare, cu valori mai mici înregistrate în Moldova, respectiv mai mari în București și Nord-Vest. Valorile cele mai mici sunt în Vaslui (2,1 ONG-uri la mia de locuitori), Ialomița (2,4), Călărași și Olt (2,6 ambele).

La polul opus, sunt 10,6 organizații la mia de locuitori în Harghita, urmată de Cluj (10,4), București (10,0), Sibiu (9,6), Maramureș (7,6), Bihor (7,2) și Arad (6,9).

Sursa: g4media.ro

Sursa foto: budgetyourtrip.com

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate