Județul Brașov va avea o stemă nouă, după toate regulile heraldicii

Județul Brașov va avea o stemă nouă, după toate regulile heraldicii

Judeţul Braşov are nevoie de o stemă nouă, care să fie avizată de Comisia Națională de Heraldică.

Actuala stemă este realizată de pe vremea când președinte al Consiliului Județean era Aristotel Căncescu, însă aceasta nu respectă regulile de heraldic, întrucât nu sunt reprezentate toate regiunile Braşovului.

Astfel, pentru a obţine viza de la Comisiei Naţionale de Heraldică, stema va fi creată cu sprijinul unei Comisii Județene, din care vor face parte istoricii Nicolae Pepene, director al Muzeului Județean de Istorie și Bogdan Florin Popovici, directorul Arhivelor Statului – filial Brașov.

„Până în luna aprilie vrem să avem o stemă care să îndeplinească toate condițiile de heraldică și să fie reprezentativă pentru întreg judeţul Braşov. Specialiștii spun că stema pe care o avem acum nu poate obține avizul din punct de vedere heraldic, pentru că nu are toate caracteristicile. Pe lângă coroană și rădăcini, pe stema județului Brașov va trebui să fie reprezentate Țara Bârsei, Țara Făgărașului și Țara Cohalmului, care au o indentitate proprie, au propriile steme şi pot fi inegrate în stema Brașovului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Încă de anul trecut, Conducerea Consiliului Judeţean Braşov anunța că face demersuri pentru angajarea unui specialist acreditat în domeniu, pentru a obţine viza de la Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române pentru stema Brașovului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Anunţuri mică publicitate