Jandarmi şi poliţişti români, în misiune în Germania pe durata EURO 2024

Jandarmi şi poliţişti români, în misiune în Germania pe durata EURO 2024

Pe durata desfăşurării EURO 2024, zeci de jandarmi şi poliţişti români vor oferi sprijin operaţional forţelor de ordine din Germania.

Ministerul de Interne anunţă, miercuri seară, că 27 de jandarmi şi poliţişti români vor fi în misiune în Germania pe durata Campionatului European de fotbal, transmite News.ro.

Cei 27 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor desfăşura activităţi în sprijinul suporterilor români care se vor deplasa în Germania şi vor coopera cu autorităţile germane. Misiunea lor este oferirea de sprijin operaţional forţelor de ordine din Germania, prin constituirea unor echipe mixte de patrulare şi control, în proximitatea locurilor de desfăşurare a partidelor echipei naţionale de fotbal a României, precum şi pe traseele de afluire şi defluire, între oraşe, în aeroporturi, porturi, gări şi trenuri, dar şi în zona de frontieră”, a transmis, miercuri seară, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Alte articole:   Sfatul lui ÎPS Teodosie pentru o femeie abuzată de soț: Să își ducă crucea. Ce recomandă femeilor care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor - VIDEO

Sursa citată a precizat că, de asemenea, echipele MAI aflate în misiune pe timpul Campionatului European de fotbal, vor avea atribuţii în ceea ce priveşte cooperarea cu reprezentanţii Punctului Naţional Informare Fotbal din Germania, precum şi cu forţele de ordine locale din oraşele gazdă ale partidelor echipei naţionale de fotbal a României.

Înainte de plecarea în misiune, membrii delegaţiei au fost primiţi de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„Ceea ce veţi face dumneavoastră acolo nu este o simplă misiune, nu este doar un act profesional la care sunteţi chemaţi să participaţi alături de colegi germani, colegi europeni din alte sisteme naţionale de poliţie şi de jandarmerie ci are şi o semnificaţie mai largă şi mai profundă legată de stabilitate europeană, legată de liniştea cetăţenilor europeni, legată de modul nostru de viaţă. Are o importanţă, aş putea să spun, strategică, din această perspectivă. Avem încredere în dumneavoastră, vă dorim mult succes, să aveţi grijă şi de dumneavoastră în exercitarea misiunii, să vă întoarceţi cu bine acasă şi cu fruntea sus alături de cei dragi.”, a declarat ministrul Predoiu în timpul întâlnirii.

Unul dintre ofiţerii de poliţie care desfăşoară misiunea va îndeplini funcţia de consilier al şefului Centrului Internaţional de Cooperare Poliţienească (IPCC EURO 2024) având atribuţii de coordonare a activităţii celor 300 de poliţişti străini ce vor fi dislocaţi în Germania pe durata turneului final.

Alte articole:   Restricţii de tonaj, luni, pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate