ITM Braşov a dat, în iunie, amenzi de peste 450.000 de lei! Principalele nereguli constatate!

ITM Braşov a dat, în iunie, amenzi de peste 450.000 de lei! Principalele nereguli constatate!

Inspectorii de muncă au dat amenzi în valoare totală de peste 460.000 de lei în luna iunie. ITM a realizat, în iunie, 184 de controale.

Au fost depistate 49 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată. 10 angajatori au primit amenzi în valoare totală de 360.000 de lei. Care au fost principalele nereguli constatate ne spune inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 10 angajatori, identificându-se 48 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 340.000 lei şi un avertisment scris. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat un angajator, aplicându-se o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei.

ADRIAN REIT, inspector şef ITM Braşov

Inspectorii au efectuat 193 de controale și în ceea ce privește completarea și transmiterea REVISAL. Au fost date 4 amenzi de 22.000 de lei. Pentru celelalte nereguli constatate, angajatorii au primit sancțiuni în valoare de 44.500 lei. În ceea ce privește sănătatea și securitate în muncă, ITM a amendat cu 36.000 de lei 26 de angajatori.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate