ITM Brașov a dat amenzi în valoare totală de peste 360.000 de lei mai multor angajatori

ITM Brașov a dat amenzi în valoare totală de peste 360.000 de lei mai multor angajatori

În urma controalelor efectuate pe parcursul lunii aprilie , inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de  360.800 lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna aprilie, un număr de 179 controale, fiind  depistate 72 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 6 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare totală de 280.000 lei, după cum urmează:

Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 4 angajatori, identificându-se 35 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare totală de 280.000 lei

Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat 2 angajatori (identificându-se 36 persoane în această situație), aplicându-se 2 avertismente scrise.

În controalele efectuate nu s-au constatat situații de primire la muncă a salariaţilor în perioada în care aceştia au avut contractul individual de muncă suspendat.

pentru primirea la muncă a salariaţilor cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp partial, a fost sancționat 1 angajator, aplicându-se 1 avertisment scris

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 181 controale, în urma cărora au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale (4 amenzi în valoare totală de 14.300 lei şi 4 avertisment scris).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 17.500 lei.

Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 99 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 28 angajatori cu amenzi în valoare de 49.000 lei si 37 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate