ITM a dat amenzi în valoare de peste 150.000 de lei, în luna decembrie

ITM a dat amenzi în valoare de peste 150.000 de lei, în luna decembrie

Pe parcursul lunii decembrie, inspectorii de muncă au aplicat în urma controalelor, în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală  de 153.300 lei.  

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna decembrie, un număr de 145 controale, fiind  depistate 8 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru care un număr de 4 angajatori au fost sanctionați cu  amenzi în valoare totală de 80.000 lei, după cum urmează:  · pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 3 angajatori, identificându-se 6 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare.

Alte articole:   Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

S-au aplicat 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.000 lei şi un avertisment scris pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionat 1 angajator (identificându-se 2 persoane în această situație),   aplicându-se 2 avertismente scrise.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 149 controale,  în urma cărora au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (2 amenzi în valoare de 10.000 lei şi 1 avertisment scris). 

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 34.800 lei.

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 51 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 18 angajatori cu amenzi în valoare de 28.500 lei si 32 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate