ISU Braşov: Zece incendii de vegetație uscată în două zile. STOP incendiilor de vegetaţie!

ISU Braşov: Zece incendii de vegetație uscată în două zile. STOP incendiilor de vegetaţie!

Potrivit ISU Braşov, zece incendii de vegetaţie uscată s-au produs doar în ultimele 48 de ore! 

Fenomenul incendiilor de vegetație devine tot mai greu de ținut sub control, deși sunt prevăzute amenzi drastice pentru cei prinşi că care dau foc vegetaţiei uscate din gospodărie.

Astfel, specialiștii din cadrul ISU Brașov solicită cetăţenilor să nu recurgă la incendierea vegetației uscate deoarece își pun în pericol viața și bunurile, și riscă sancțiuni conform prevederilor legale.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetaţiei uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate și resturilor vegetale pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc.

ISU Braşov, reaminteşte că, arderea miristilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărisurilor sau vegetatiei ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protectia mediului) si constituie contraventii, sanctionându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice si de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Informatii despre modul de comportare în cazul producerii unor situatii de urgentă pot fi obtinute prin accesarea platformei nationale de pregătire în situații de urgenţă https://fiipregatit.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!