ISU Braşov va monta gratuit sute de detectoare de fum şi de monoxid de carbon, în gospodării din 15 localităţi din judeţ

ISU Braşov va monta gratuit sute de detectoare de fum şi de monoxid de carbon, în gospodării din 15 localităţi din judeţ

Cinci sute de detectoare de fum şi de monoxid de carbon vor fi montate gratuit în gospodării din 15 localităţi din judeţul Braşov, în cadrul campaniei „Detector pentru viaţă”.

Mai multe familii din 15 localităţi identificate ca fiind vulnerabile, din judeţul Braşov vor primi gratuit detectoare de fum şi de gaz. Acestea vor fi montate gratuit de ISU Braşov.

Joi, la sediul Prefecturii Braşov, în prezenta domnului prefect, Mihai Cătălin Văsii, inspectorului sef al ISU BRASOV, domnul colonel Marciu Lucian și al șefului Inspectiei de Prevenire, domnul locotenent colonel Anton George s-a desfășurat o conferință de presă în care s-a prezentat modul de desfăsurare al campaniei ” Detector pentru viata” dar și importanța montării unui detector de fum sau monoxid de carbon în locuințele noastre.

Campania „Detector pentru viață” și își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.

Având în vedere campania ,,Detector pentru viață”, la sediul ISU Braşov a avut  loc predarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon, către personalul din subordinea a 5 subunități de intervenție.

Cele 375 detectoare de fum şi 125 detectoare de monoxide de carbon vor fi distribuite către locuințele din județul Brasov, în cele 15 localitati identificate ca fiind vulnerabile.

Montare detectoare de fum și monoxid de carbon

Montarea unui detector de fum poate salva vieți pentru că permite depistarea rapidă a unui incendiu, în fază lui incipientă. Într-o astfel de situație, detectorul vă poate avertiza printr-un semnal sonor.

Pentru montarea detectorului de fum, nu este nevoie de o firmă autorizată, trebuie doar să citiți cu atenție instrucțiunile de montare și de întreținere.

Detectorul de fum se montează pe tavan, se recomandă montarea lor în camere, pe holuri, sau în casa scării. Nu se amplasează în băi sau bucătării pentru că se pot declanșa ușor datorită aburilor.

Mesajele campaniei sunt difuzate la nivel național prin intermediul posturilor TV, radio și al platformelor social media.

18 incendii pe zi, în anul 2023

Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiile au afectat 1.125 de persoane, din care 268 și-au pierdut viața.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenirea acestor riscuri, E.ON și Delgaz Grid donează, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Acestea vor fi distribuite gratuit către familii din mai multe zone din țară.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate