ÎPS Teodosie, după decesul bebelușului în urma botezului: Nu ne intimidăm! Așa a fost și cu lingurița

ÎPS Teodosie, după decesul bebelușului în urma botezului: Nu ne intimidăm! Așa a fost și cu lingurița

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie spune că ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebeluşului de la Suceava, înecat în cristelniță.

ÎPS Teodosie este de părere că regulile trebuie să rămână exact la fel și a precizat că Sfintele Canoane vor fi valabile ”și peste 1000 de ani”.

„Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

Lingurița la care se referă este cea din ritualul împărtășirii și la care nu a renunțat nici după ce Conducerea Patriarhiei a recomandat lingurițele de unică folosință.

Alte articole:   Pensiile se vor majora de două ori în 2024. Klaus Iohannis a promulgat noua Lege a pensiilor

Preotul, suspendat și cercetat pentru ucidere din culpă

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă. Din nefericire a murit luni dimineaţă, în jurul orei 06:00. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.

Tatăl bebelușului a spus că fiul lui plângea, când a fost scufundat de trei ori în apă. Bărbatul a spus că a aflat apoi că micuțul a înghițit 110 mililitri de apă. ”Dacă îl vezi cu gura căscată, că plânge, nu îl scufunzi de tot în apă”, a spus el, pentru Monitorul de Suceava.

Alte articole:   Afacerea Covid, „malpraxisul judiciar” și „Jos labele de pe Justiție”

Preotul din Suceava care a oficiat botezul a fost suspendat, până la încheierea anchetelor, după cum a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Preotul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate