Ioan Neculaie ar putea fi eliberat

Ioan Neculaie ar putea fi eliberat

Afaceristul brașovean, Ioan Neculaie, condamnat la finalul anului trecut la doi ani de închisoare (șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la care s-a adăugat un an și șase luni pentru un alt dosar, cel deschis după ce o persoană și-a pierdut viața într-un accident de muncă pe platforma Roman), a cerut eliberarea condiționată, iar Judecătoria Brașov i-a admis marţi, cererea.

 „În baza art.587 Cod procedură penală admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare din cadrul Penitenciarului Codlea și dispune liberarea condiţionată a condamnatului Neculaie Ioan din executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1137/2017 a Judecătoriei Brașov, mandat de executare 1539/2017. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 104 al. 2 Cod de procedură penală cu privire la revocarea liberării condiţionată în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.272 Cod de procedură penală onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de 130 lei (avocat Dudău Alexandru George) va fi avansat Baroului Braşov din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 15.05.2018”.

Sentinţa nu a fost una definitivă, astfel că procurorii au făcut apel, iar Tribunalul Brașov a amânat sentința pentru data de 20 iunie, scrie MonitorulExpres.

Alte articole:   Cum analizează pariorii profesioniști meciurile de fotbal în 2024?

După ce a efectuat aproape o jumătate de an din pedeapsă, el are acum şanse mari să fie din nou liber,pentru că are peste 60 de ani şi poate face doar o treime din pedeapsă, din care se scad şi zilele în care a fost arestat preventiv.

În prezent, omul de afaceri se află la Penitenciarul Codlea, unde își ispăşeşte pedeapsa.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate