Ioan Neculaie nu scapă de închisoare. ICCJ a respins recursul pentru anularea pedepsei

Ioan Neculaie nu scapă de închisoare. ICCJ a respins recursul pentru anularea pedepsei

Fugarul Ioan Neculaie nu scapă de pedeapsa cu închisoarea. Când va fi extrădat din Grecia ajunge în penitenciar pentru că a tras cu arma în propria mașină, anunță impact.ro

Recursul lui Ioan Neculaie față de neadmiterea contestației la executarea pedepsei cu închisoare a fost respins de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia instanței în acest caz fiind definitivă. 

Omul de afaceri brașovean, fost patron al FC Brașov și al fabricii de autocamioane Roman, urmează să fie extrădat din Grecia pentru a executa pedeapsa de 2 ani și 2 luni de închisoare.  

În așteptarea extrădării, Neculaie a sperat că poate scăpa de pedeapsă, prin recursul în casație pe care l-au depus avocații săi.  

Alte articole:   Adrian Veştea: Braşovul va avea cel mai mare traseu de tren metropolitan din România. Acesta va contribui la rezolvarea problemei traficului în zona periurbană a oraşului

Magistrații de la ÎCCJ nu au găsit însă motive pentru a lua în discuție o anulare a pedepsei sau rejudecarea dosarului său. 

 „Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Neculaie Ioan împotriva deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Braşov”, au decis judecătorii instanței supreme, miercuri. 

Ioan Neculaie, obligat să plătească cheltuielile judiciare

Mai mult, Neculaie trebuie să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare către stat.  

Decizia este definitivă, astfel că omul de afaceri mai pierde o cale prin care spera să ajungă la anularea condamnării. 

Ioan Neculaie (65 de ani) a fost condamnat în 21 ianuarie 2022, de Curtea de Apel Brașov, la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.  

Alte articole:   Profesorii Trăsniți vin la Dino Parc Râșnov, de 1 Iunie. Trei zile de activităţi captivante

Plecat din țară la momentul condamnării, omul de afaceri brașovean a fost dat în urmărire internațională. El a fost prins pe 29 ianuarie, la Salonic, unde se ascundea într-o zonă rezidențială de lux.

Ajuns în fața judecătorilor eleni, aceștia au decis definitiv că poate fi extrădat în România. 

https://newsbv.ro/2022/06/14/judecatorii-eleni-au-decis-omul-de-afaceri-ioan-neculaie-poate-fi-extradat/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate