Investiții record la Spitalul Municipal Săcele

Investiții record la Spitalul Municipal Săcele
Primăria și Consiliul Local Săcele fac eforutir substanțiale pentru a oferi servicii medicale de calitate nu doar săcelenilor, ci și multor locuitori din localitățile limitrofe, ba chiar și din municipiul Brașov.
În acest moment, este în derulare investiția privind construirea sediului administrativ (foto) de la Spitalul Municipal Săcele conform graficului de lucrări. Până la acest moment, gradul de realizare al acestui obiectiv este de 70%. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 2.649.051 lei ( TVA inclus).
„Prin realizarea sediului administrativ, Spitalul va avea posibilitatea de a muta saloane medicale și la mansarda clădirii principale, spațiu care este ocupat de personalul administrativ. Ne angajăm să investim în dezvoltarea spitalului local pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate pentru comunitatea noastră. Această investiție este obligatorie pentru îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale moderne și pentru asigurarea sănătății și bunăstării locuitorilor noștri”, ne-a declarat primarul Virgil Popa.

Licitație pentru Execuție lucrări pentru extinderea, dezvoltarea si modernizarea ambulatorului de la  Spitalul Săcele

Spitalul Municipal Săcele a lansat licitația, în SEAP, pentru „Execuție lucrări pentru extinderea, dezvoltarea si modernizarea ambulatorului Spitalului Municipal Săcele în cadrul Proiectului finanțat prin PNRR”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 8.115.744,77 de lei plus TVA. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 februarie 2024, ora 15.00. Oferta trebuie sa fie valabilă pînă în data de 21 mai 2024. 

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Istoria zbuciumată a Spitalului din Săcele

Spitalul Municipal din Săcele a intrat pe lista unităților sanitare cu paturi care nu au mai putut încheia contract cu casele de asigurări de sănătate în 2011 și a fost desființat. Lista respectivă a fost aprobată printr-o hotărâre de semnată de premierul Emil Boc.

Printr-o altă hotărâre de guvern în același an, spitalul a fost scris în programul de interes național „Dezvoltarea rețelei naționale de cămine pentru persoanele vârstnice” . Adică se dorea desființarea și transformarea lui într-un cămin de bătrâni.

În 2011, la guvernare se află guvernul Boc II , guvernul fiind compus din miniștri PDL, UDMR și UNPR. Tot în 2011, municipiul Săcele a dat în judecată guvernul României, iar judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au decis suspendarea hotărârii de guvern prin care se închide practic spitalul din oraș. Hotărârea magistraților a rămas definitivă în ianuarie 2012, prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Alte articole:   Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

 

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate