Ințiativă legislativă promovată de la Brașov, promulgată de Iohannis

Ințiativă legislativă promovată de la Brașov, promulgată de Iohannis

Mihai Viteazul, Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoscuți martiri și eroi ai neamului. Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele pentru promulgarea legilor potrivit cărora Mihai Viteazul, Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoșcuți drept martiri și eroi ai neamului românesc.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru declararea lui Mihai Viteazul, Domn al Țării Romanești și al Moldovei și Principe al Transilvaniei, martir și erou al națiunii române și pe cel privind promulgarea Legii pentru declararea personajelor istorice Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii române și pentru comemorarea la data de 8 noiembrie a Martirilor Români de la Beliș.

Alte articole:   LIVE Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează, la Brașov

Parlamentul a decis, pe 30 iunie, că Mihai Viteazul, Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoșcuți drept martiri și eroi ai neamului românesc și vor fi omagiați prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific. Deputații au aprobat, cu 240 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 23 abțineri, proiectul de lege are ca obiect de reglementare declararea lui Mihai Viteazul, Domn al Țării Româneşti, Domn al Moldovei şi Principe al Transilvaniei, drept martir şi erou al naţiunii române, în semn de recunoaştere şi respect pentru idealurile susţinute şi sacrificiul făcut.

Primul demers a fost făcut de Fundația Dacia acum mai bine de 15 ani in articole din Gazeta de Transilvania. Se demara strângerea a unui milion de semnaturi, la o sesiune științifică. Alături de Pandele Liviu s.au alaturat demersurilor, Ambasadorul Iuliu Pancratiu Gheorghiu, gen. Mircea Chelaru, scriitorul Paul Everac, Gen Dragomir Gheorghe, Ilie Ilașcu, jurnalistul Eduard Huidan.

Alte articole:   Târg volant, astăzi, în Piaţa Unirii

În ziua de 29 septembrie 2020, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu tema Pastorația familiei creștine azi.

Cu această ocazie Sfântul si Marele Sinod a luat act de aceste prevederi legislative.

Ordinul Militar „Sfânta Maria” a inițiat demersuri ca un duplicat dupa buzduganul domnitorului Mihai Viteazul aflat intr-o colecție muzeală în Turcia, precum și crucifixul si sigiliul de pâine al lui Horia, aflate la Viena, sa fie redate României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate