Interlopul Costel Corduneanu a murit pe patul de spital

Interlopul Costel Corduneanu a murit pe patul de spital

Doliu în lumea interlopilor din România! Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi, a decedat astăzi, lăsând în urmă un istoric controversat și multe întrebări despre viitorul structurilor pe care le-a influențat.

Cine a fost Costel Corduneanu

Originar din Iași, Costel Corduneanu a fost capul unei familii extinse care a avut o influență semnificativă în zona Moldovei, implicându-se în diverse activități la limita legii, de la afaceri cu mașini și imobiliare până la jocuri de noroc și protecție. Corduneanu a fost adesea în centrul atenției mass-media nu doar pentru activitățile sale economice, dar și pentru stilul său de viață opulent și conflictele cu alte grupuri rivale.

Costel Corduneanu era considerat unul dintre cei mai influenți lideri interlopi din regiunea Moldovei și se spune că avea legături strânse cu mafia rusă. Se zvonește că i s-a propus să devină membru cu drepturi depline al acestei organizații criminale, un așa-zis „hoț în lege” (vor v zakone). De asemenea, era cunoscut pentru tatuajele specifice hoților în lege pe umeri, pe care și le-ar fi făcut la cerere în România.

Costel Corduneanu a reprezentat România la Jocurile Olimpice

Costel Corduneanu a excelat pe scena sportivă internațională, câștigând titlul de campion mondial la cadeți și reprezentând România la două ediții ale Jocurilor Olimpice. El s-a clasat pe locul 9 la Barcelona în 1992 și pe locul 14 la Atlanta în 1996. De asemenea, la Jocurile Olimpice din Atlanta, fratele său, Gheorghe Corduneanu, a concurat în competiția de lupte libere, categoria 48 kg, unde a obținut locul al șaptelea. Costel Corduneanu a avut astfel onoarea de a reprezenta România de două ori la Jocurile Olimpice.

Cauza morții lui Costel Corduneanu

Decesul lui Costel Corduneanu este așteptat să aibă repercusiuni semnificative în lumea interlopă din România, dat fiind rolul său central în coordonarea și controlul multor activități ilicite. Experții în securitate și analiștii de criminalitate anticipează o perioadă de reajustări și posibile conflicte pentru preluarea controlului în zonele influențate de rețeaua lui Corduneanu.

În martie, Costel Corduneanu a fost la un pas de moarte, salvat de medici printr-o intervenție chirurgicală complicată. Conform unor surse, el a suferit ulterior o hemoragie internă, fiind din nou salvat în ultima clipă de eforturile susținute ale medicilor. În prezent se afla internat la un spital de stat din Târgul Mureș după ce a suferit o operație pe cord, iar ulterior a decedat.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate