Întâlnire cu ursul pe Drumul Vechi spre Poiana Brașov. Sfaturi pentru a evita atacurile urșilor

Întâlnire cu ursul pe Drumul Vechi spre Poiana Brașov. Sfaturi pentru a evita atacurile urșilor

Drumeția pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru o persoană care a dat nas în nas cu un urs pe Drumului Vechi spre Poiana Brașov.

Dispeceratului Național Salvamont a fost sesizat duminică seara, de prezența unui urs pe Drumul vechi care leagă orașul Brașov de Poiana Brașov via Pietrele lui Solomon.

O persoană care se plimba în zonă s-a întâlnit cu ursul pe o potecă. Din fericire, întâlnirea nu s-a sfârșit tragic.

Ce recomandă Salvamont Brașov

În acest context reprezentanții Serviciului Public Local Salvamont Brasov au transmis într-unmesaj pe facebook câteva sfaturi pentru a evita atacurile animalelor sălbatice.

1) Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întalni cu ele.

Alte articole:   Încă o zi cu temperaturi extreme. Cod roşu de caniculă, în judeţul Braşov

2) Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați un fluier (un astfel de fluier se găsește, de regulă, la catarama de prins la piept a rucsacului).

3) Țineți câinii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.

4) Luați cu dumneavoastră și tineți la îndemână spray-ul pe baza de piper împotriva animalelor sălbatice. Acesta este foarte mic și compact (mai mic decât un deodorant obișnuit, se poate achiziționa de la magazinele cu specific vânătoresc) și poate fi de un real folos.

Alte articole:   FOTO Fundația Conservation Carpathia a deschis Centrul de vizitare „Casa Castorului” în comuna Rucăr

5) Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.

6) Dacă aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zona de campare organizată și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediata apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa, pentru a îndepărta orice urma de miros de mâncare, au scris pe facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate