Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cumpără 4.000 de ambulanțe pentru 730 de milioane euro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cumpără 4.000 de ambulanțe pentru 730 de milioane euro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), condus de generalul Dan Iamandi, a scos la licitație în SICAP un contract de 730 de milioane euro, bani de la buget, pentru achiziția a până la 4.000 de ambulanțe echipate cu echipament medical care vor fi împărțite serviciilor județene și celui de la București – Ilfov. Aceste ambulanțe, care vor fi livrate în maximum patru ani de la semnarea contractului cu furnizorul/furnizorii, sunt menite să înlocuiască actualul parc auto, considerat învechit și depășit moral.

„…prezenta procedură de atribuire are ca obiect încheierea unor acorduri cadru de furnizare ambulanțe (Lot 1 – „Ambulanţă tip B 4X2”, Lot 2 – „Ambulanţă tip B 4X4” și Lot 3 – „Ambulanţă tip C”) pentru Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru serviciile de ambulanță județene și pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.”, arată IGSU.

Garanția cerută pentru autovehicule este de trei ani sau 100.000 de kilometric. Pentru echipamentele medicale, cum ar fi sistemul monitor-defibrilator, stațiile de transmisie, sistemul de inscripție pe caroserie se cer garanții de la trei până la șase ani.

De remarcat, prototipurile de ambulanță din cele trei categorii B 4X2, B 4X4 și “tip C” vor fi inspectate la sediul producătorului de o echipă formată din 5-7 membri din partea autorității contractante. De asemenea, furnizorul va suporta, pe costurile lui, instruirea personalului desemnat în lucrul cu noile echipamente. Durata minimă de instruire este de opt ore.

Licitația se va ține în 9 aprilie.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate