Înscrieri în Festivalul Concurs „Flori în Ţara Bârsei”

Înscrieri în Festivalul Concurs „Flori în Ţara Bârsei”

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi „Flori în Ţara Bârsei” va avea loc în perioada 23-24 martie, la Centrul Cultural Reduta, fiind organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.

Concursul se adresează tinerilor interpreţi de muzică populară din întreaga ţară, cu vârste între 16 şi 25 de ani, care se pot înscrie în festival până în 9 martie. Pentru asta, este nevoie să completeze un formular pe care să-l trimită la adresa: cjcpctbv@yahoo.com sau prin fax, la numărul 0268/475.239.

Taxa de participare este de 50 de lei.

Organizatorii subliniază că fiecare judeţ poate fi reprezentat de  unul sau doi concurenţi. Participanţii trebuie să prezinte două piese, una cu acompaniament, una fără acompaniament orchestral. Concurenţii vor trece prin preselecţii în prima zi de concurs, iar în 24 martie va avea loc Gala, unde juriul va anunţa câştigătorii. Potrivit organizatorilor, juriul va fi alcăturit din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturale şi tradiţiilor populare.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Vor fi acordate Trofeul Festivalului, în valoare de 1200 de lei, premiile I, II şi III (în cuantum de 800, 700, respectiv 600 de lei), precum şi trei menţiuni (fiecare de 400 de lei). De asemenea, juriul mai poate acorda un premiu de popularitate şi unul pentru autenticitatea costumului popular (câte 300 de lei fiecare).

Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi „Flori în Ţara Bârsei” a ajuns la cea de-a XII-a ediţie, iar scopul său este de a descoperi şi lansa noi talente interpretative.

Foto: arhiva/folclor romanesc.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate