INCREDIBIL Coliban dă undă verde, cu blatul USR și PSD, la Brașov, tragediilor gen Colectiv

INCREDIBIL Coliban dă undă verde, cu blatul USR și PSD, la Brașov, tragediilor gen Colectiv

Este incredibil cum se votează, pentru interesele unor dezvoltatori imobiliari, hotărârile în Consiliul Local Brașov.

Zeci de minute în șir, primarul Allen Coliban, consilierii USR și PSD, pe de o parte, și cei ai PNL, de cealaltă, s-au contrat astăzi în privința eliminării obligativității agenților economici de a avea toate autorizațiile necesare desfășurării activității înainte de a obține autorizația de funcționare de la Primărie.

Este cumplit de grav ce se întâmplă. Este vorba despre inconștiență din partea unor aleși, care ar trebui să aibă în vedere siguranța cetățeanului.

Consilierul local PNL, avocatul Pamela Diaconu, a solicitat ca operatorul economic, să dea măcar o declarație pe proprie răspundere că are avizele, autorizațiile și acordurile necesare fucnționării. Dar, PSD și USR au votat împotriva acestui amendament.

Alte articole:   O profesoară din Brașov a murit la Florenţa. Ambasada României în Italia deplânge trecerea în neființă a Viviannei Gherghel

Blatul USR – PSD, pentru Nuba Chalet?

Consilierul local Ciprian Chiricheș PNL a întrebat, retoric, dacă cumva acest demers este ca urmare a lobby-ului făcut de un dezvoltator imobiliar. De fapt, devine tot mai evident faptul că, după noua regulă, Nuba Chalet din Poiana Brașov, pentru care mai – marii PSD au un apetit deosebit, și care funcționează tocmai fără autorizație de funcționare de la Primărie, poate intra în „legalitate” la acest capitol.

Astfel, blatul PSD – USR se confirmă, la nivelul Consiliului Local, încă o dată.

Chiar și Primăria este mândră să se afișeze cu cei de la Nuba Chalet, încurajând agenții economici să facă fapte ilegale, și apare alături de agentul economic pe afișul Massif. Asta ca să fie clar că respectarea legii se face „pe sprânceană”.

Alte articole:   O elevă a căzut de la etaj, în timpul orei, la un liceu din Cluj-Napoca

Cert este că, la final, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu voturile USR și PSD.

Piedone, condamnat pentru ceea ce Coliban vrea să facă

Cristian Popescu Piedone a comis infracţiunea de abuz în serviciu, încălcând Codul fiscal şi Legea administraţiei publice locale, motivează Curtea de Apel Bucureşti condamnarea la 4 ani de închisoare pe care a primit-o fostul primar al sectorului 4, în Dosarul Colectiv.

După incendiul din Colectiv, Piedone a fost acuzat că şi-a exercitat atribuţiile de serviciu în mod defectuos, încălcând legea.
Judecătorii au motivat condamnarea lui Piedone cu cu un articol care se referă la taxele încasate la bugetul local, iar el prevede că „autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare”.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   VIDEO: 18 străzi din Săcele vor fi asfaltate în acest an

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!