Începe cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii, Arlechino Caravana Poveștilor

Începe cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii, Arlechino Caravana Poveștilor

Brașovenii sunt invitați la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii – Arlechino Caravana Poveștilor, festival care a adus de-a lungul anilor întâlniri remarcabile ale publicului cu artiști din țară și străinătate.

Festivalul prezintă, pe parcursul a șapte zile, în patru locații diferite (Sala Reduta, Bastionul Țesătorilor, Centrul Cultural Apollonia Hirscher și Sala Arlechino) o serie de spectacole adresate copiilor, care îmbină o varietate de stiluri și maniere, atât din punct de vedere regizoral cât și interpretativ.

Așa cum bine știți deja, festivalul nu are caracter competitiv și se desfășoară sub forma unei caravane de spectacole. Anul acesta vor fi prezente 14 trupe de teatru din România și străinătate (Republica Moldova, Turcia, Spania, Bulgaria).

În cadrul festivalului am pregătit pentru cei mici și o serie de ateliere interactive cu titlul: „CONSTRUIM PĂPUȘI”. Acestea vor avea loc miercuri (31 mai – ora 16.30 și 17.30) și joi (01 iunie – ora 12.00, 13.00 și 14.00) în incinta Centrului Cultural Apollonia Hirscher și vor fi susținute de Compania Ucaneller Kuklaevi Turcia. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de peste 5 ani și le va dezvălui acestora câteva dintre secretele construcției păpușilor din teatrul de animație. La finalul atelierului, fiecare copil va avea ocazia de a pleca acasă împreună cu păpușa construită.

De asemenea, avem plăcerea de a vă invita la un eveniment deosebit ce va avea loc în cadrul festivalului, luni, 29 mai, de la ora 13.00, în incinta Centrului Cultural Apollonia Hirscher: Vernisaj expoziție de schițe scenografice și elemente de scenografie „PROVOCĂRI – IN MEMORIAM CRISTINA PEPINO – ” realizată de Teatrul „Colibri” Craiova, în colaborare cu Teatrul Arlechino Brașov.

Cristina Pepino, soția regizorului Cristian Pepino, a fost actriță și scenografă, realizând scenografia a zeci de spectacole de teatru de păpuși din țară, în cei peste 30 de ani de activitate, fiind distinsă cu numeroase premii.

Pentru prima dată în istoria festivalului, începem prima zi de festival și cu o paradă marca Teatrul pe Roți Arad: „Mirabela – miracolul copilăriei”. Fetița clown cu părul ca portocala este venită din lumea giganților să aducă o pată de culoare în lumea noastră … uneori destul de întunecată. Cu baloanele de săpun, muzica, joaca și veselia ei te face să redevii pentru o clipă copil.

Toate zilele de festival vă așteaptă cu o serie de titluri minunate : „Peter Pan” – Teatrul „Țăndărică” București, „Scufița roșie urbană” – Teatrul pe roți Arad, „Aladdin și lampa fermecată” – Teatrul de păpuși Brăila, „Lupul interzis” – Teatrul Puck Cluj Napoca, „Pic” – Teatrul „Colibri” Craiova, „Au fost odată ca niciodată…două picioare” – one-woman show cu Veronica Gonzalez, „Păcală” – Teatrul Ariel Târgu Mureș și multe altele.

De „Ziua Copilului”, am pregătit, pentru cei mici și brașoveni, un SPECTACOL-SURPRIZĂ care va avea loc pe 01 iunie, de la ora 15.30, pe esplanada Teatrului Arlechino.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Anunţuri mică publicitate