Începe anul școlar. Ce se întâmplă cu măștile de protecție. Anunțul ministrului Sănătății

Începe anul școlar. Ce se întâmplă cu măștile de protecție. Anunțul ministrului Sănătății

Deși pandemia nu a trecut, iar numărul de cazuri Covid încă este mare în România, ministrul Sănătății spune că masca de protecție ar fi bine să se poarte, măcar în școli, la orele de curs. Alexandru Rafila spune că purtarea măștii este, momentan, o recomandare, nu o obligație.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. El recomandă părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară.

Ministrul Sănătăţii a afirmă că elevii „nu vor trebui să facă teste” pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la începutul viitorului an şcolar.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la un post TV.. 

El a subliniat că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Alexandru Rafila a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie, pentru a evita contractarea virusului care provoacă boala COVID.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate