Începând de vineri, luminile de întâlnire sau luminile diurne, obligatorii pe toate drumurile publice

Începând de vineri, luminile de întâlnire sau luminile diurne, obligatorii pe toate drumurile publice

Începând de vineri, 16 iunie, șoferii vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă DRL (Daytime running lights) pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Modificările la OUG 195/2002 au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis pe 12 iunie și publicate marți în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare în termen de trei zile, relatează Digi24.

Articolul 44, alineatul 2, a fost modificat în felul următor: „În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”.

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

Nerespectarea obligației atrage după sine sancțiunea unei amenzi și puncte de penalizare, conform articolului 108 alineatul (1) litera a), punctul 7.

Astfel „nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice, atrage după sine sancțiunea unei amenzi și două puncte de penalizare„.

Până acum, folosirea luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă în timpul zilei era obligatorie doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe drumurile naţionale europene.

Modificările în Codul Rutier vin în contextul în care România rămâne în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente fatale.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate