Încep simulările pentru examenul de Bacalaureat! Ce reguli trebuie să respecte elevii

Încep simulările pentru examenul de Bacalaureat! Ce reguli trebuie să respecte elevii

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 începe astăzi, cu prima probă, cea la Limba și literatura română. Conform calendarului oficial, simularea examenului de Bacalaureat se desfășoară în acest an, în perioada 22-25 martie, iar rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

Liceenii din clasele a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă vor susține simulările astăzi, 22 martie, proba scrisă la limba și literatura română, urmând ca pe 23 martie să susțină proba scrisă – obligatorie a profilului, pe 24 martie proba scrisă – la alegere a profilului și specializării și pe 25 martie, proba scrisă la limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

Elevii vor intra în sălile de examen respectând toate regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. În fiecare bancă din sălile de examen va sta câte un singur elev, în ordinea alfabetică, iar aceștia nu se vor amesteca cu cei de la alte clase.

Alte articole:   Soldații de la Cincu au un nou preot militar, instalat de mitropolitul Laurențiu Streza

Regulile ce trebuie respectate

Simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut probele nu au mai fost susținute din cauza pandemiei.

Probele din cadrul simulării naționale încep luni dimineața la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare.

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Pentru cadrele didactice venirea la școală are loc în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

Alte articole:   Percheziții DNA la Primăria Sinaia și la locuința primarului Vlad Oprea

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.

Alte articole:   Top 5 cel mai bine plătite meserii din România. Salarii medii de peste 10.000 de lei și multe zile de concediu

De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În școlile din localitățile aflate în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

https://newsbv.ro/2021/03/20/simularile-la-evaluarea-nationala-si-bac-2021-reprogramate-in-localitatile-aflate-in-carantina/
https://newsbv.ro/2021/03/19/cum-vor-fi-repartizati-elevii-la-simularile-evaluarii-nationale-si-bacalaureatului/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov