Încep lucrările de modernizare pe DN 73, între Braşov şi Fundata

Încep lucrările de modernizare pe DN 73, între Braşov şi Fundata

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe DN 73, între Brașov și Fundata, astfel execuţia va începe în câteva zile.

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului naţiona DN 73, între Braşov şi Fundata, a fost emis luni, constructorul finalizând deja organizarea de şantier, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Potrivit drumarilor, au fost aduse deja primele utilaje în zonă şi, în câteva zile, vor începe lucrările.

Astăzi, (n.r.-luni , 11 martie) a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe DN73, între Brașov și Fundata.

Constructorul a amenajat deja organizarea de șantier, a adus primele utilaje în zonă și în câteva zile va începe lucrările.

Lucrările vor dura 18 luni și prevăd aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede și modernizarea podurilor, resistematizarea intersecțiilor, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu.

Investiția vizează și  lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian„, a transmis DRDP Braşov.

Contractul de execuţie, în valoare de 213,4 milioane de lei, pentru lotul Fundata-Bran-Brașov (36 km), a fost semnat, în 15 ianuarie, de DRDP Braşov cu firma de construcţii Viarom Construct SRL, declarată câştigătoare în urma procedurilor de achiziţie publică.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate