Încep lucrările de cadastru cu fonduri europene în cinci comune din județul Brașov   

Încep lucrările de cadastru cu fonduri europene în cinci comune din județul Brașov   

Încep lucrările de cadastru în cinci unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Brașov. Peste 35.000 de hectare vor fi cadastrate gratuit. 

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni. Acestea se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) începe înregistrarea sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară în 228 de comune din 36 de judeţe, anunţă instituţia. 

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 228 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), care vor fi cadastrate integral din fonduri europene. 

Alte articole:   FOTO Un autocar cu zeci de pasageri a ars complet, pe podul peste Dunăre de la Brăila

În cele 228 de comune, cu o suprafaţă totală estimată de 1.166.414 de hectare, lucrările vor începe în această vară şi vor dura aproximativ 24 de luni. 

„Prima etapă a lucrărilor de cadastru constă în campania de informare desfăşurată la nivel local. Este un prim pas necesar pentru ca cetăţenii să înţeleagă ce se întâmplă, cum se întâmplă, ce are de făcut fiecare dintre actorii implicaţi în acest proces şi care sunt avantajele înregistrării sistematice a proprietăţilor. Ulterior, prestatorii serviciilor de cadastru vor colecta copii ale actelor de proprietate şi vor face măsurători în teren. În fiecare etapă, cooperarea cetăţenilor este extrem de importantă, astfel încât lucrările de cadastru să poată decurge cu respectarea termenelor legale”, a precizat Hajnalka Ildiko VIG, preşedinte – director general al ANCPI. 

Între cele 228 de comune, cinci sunt din județul Brașov.  

Alte articole:   FOTO Au început forajele geotehnice pentru modernizarea Transfăgărășanului

Suprafața totală estimată a comunelor este de 35.713 hectare, după cum urmează: 

  • Beclean – 7.300  
  • Hărman – 3.775  
  • Mândra – 8.801  
  • Prejmer – 5.863  
  • Ucea – 9.974. 

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.  

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 de euro – cofinanţare de la bugetul de stat. 

Alte articole:   Ministerul Sănătăţii anunță 1.300 de posturi noi pentru serviciile de ambulanţă din România

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate