Incendiul de la Ferma Dacilor: Primarul și fostul primar al comunei Gura Vadului, plasaţi sub control judiciar. O funcţionară, reţinută

Incendiul de la Ferma Dacilor: Primarul și fostul primar al comunei Gura Vadului, plasaţi sub control judiciar. O funcţionară, reţinută

În dosarul incendiului de la Ferma Dacilor, primarul comunei Gura Vadului şi fostul edil au fost plasaţi sub control judiciar, iar o funcționară a fost reținută.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis, miercuri seară, ordonanţe de plasare sub control judiciar pe numele primarului comunei Gura Vadului, Marius Nicolae Sora, şi pe numele fostului primar Constantin Lungu, inculpaţi în dosarul în care sunt investigate cauzele şi împrejurările în care a avut loc incendiul de la Ferma Dacilor în care opt oameni au murit.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că în urma audierilor care au avut loc în dosarul care vizează incendiul de la complexul turistic Ferma Dacilor, procurorii au dispus, miercuri seară, plasarea sub control judiciar a primarului şi a fostului primar din comuna pe raza căreia pensiunea funcţiona.
Primarul Marius Nicolae Sora şi fostul primar Constantin Lungu au fost lăsaţi să părăsească sediul Parchetului, după ce, anterior, funcţionara de la Serviciul urbanism din cadrul Primăriei a fost reţinută pentru 24 de ore.
Femeia este acuzată de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.
Cei trei au fost ridicaţi pe bază de mandat şi duşi, miercuri, la audieri. A fost a doua oară când cei trei au fost chemaţi la Parchet pentru a da declaraţii în dosar, ei fiind suspectaţi că au emis documente prin care construcţiile ridicate iniţial ilegal şi care au funcţionat fără autorizaţie timp de mai mulţi ani să intre în legalitate în ceea ce priveşte edificarea lor.
Procurorii suspectează că documentele care au permis intrarea în legalitate a construcţiilor au fost emise de către Primăria Gura Vadului fără a se face, de fapt, verificări în teren.

Doi foşti şefi din ISU Prahova ar putea fi urmăriţi penal într-un dosar al DNA

Tribunalul Prahova va decide joi în legătură cu redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care doi foşti şefi din ISU Prahova au fost acuzaţi că au favorizat funcţionarea complexului Ferma Dacilor fără aviz

Alte articole:   Românii nu mai au nevoie de viză pentru Thailanda

Tribunalul Prahova este aşteptat să decidă joi în legătură cu redeschiderea urmăririi penale într-un dosar instrumentat de DNA în care un fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi un fost inspector de prevenire au fost cercetaţi pentru că ar fi permis funcţionarea fără aviz de securitate la incendiu a complexului turistic Ferma Dacilor de la Tohani, distrus parţial de un incendiu în care opt oameni au murit.

Dosarul fusese clasat, însă după incendiu a fost propusă în instanţă redeschiderea urmăririi penale.

Un complet de la secţia penală a Tribunalului Prahova a amânat în urmă cu o săptămânp, dosarul privind redeschiderea anchetei în care fostul şef al ISU Prahova Elisei Tiberiu Dumitru, în prezent pensionat, şi o fostă angajată a Inspecţiei de Prevenire, care nu mai lucrează în ISU Prahova, dar a rămas în sistemul de urgenţă, sunt suspectaţi că au favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate