Încă o ieftinire a carburanților la Petrom după cele două de săptămâna trecută

Încă o ieftinire a carburanților la Petrom după cele două de săptămâna trecută

Petrom, liderul pieței carburanților a ieftinit iar carburanții, joi 07 februarie 2024. Astfel, benzina standard este mai ieftină cu un ban, iar motorina standard are un preț mai mic cu 4 bani.

Precedentele ieftiniri au avut loc săptămâna trecută, pe 1 și 2 martie, primele după o serie de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024.  De atunci, cu ieftinirile din martie, prețurile au crescut cu 54 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 38 de bani pe litru în cazul motorinei.

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Apoi, pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,08  lei și 7,15 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,46 lei și 7,49 lei pe litru.

Alte articole:   Vești bune! Se ieftinesc creditele în lei

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru, Cehia și Malta.

Alte articole:   Vești bune! Se ieftinesc creditele în lei

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate