Iconarul Gabriel Florea a plecat să picteze biserici în ceruri

Iconarul Gabriel Florea a plecat să picteze biserici în ceruri

Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov este alături de familia colegului Gabriel Florea, pictor de biserici, în pierdere suferită.

Cu regret în suflet vă anunțăm că colegul și prietenul vostru Florea Gabriel a părăsit acestă lume! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

PRECIZARE DIN PARTEA FAMILIEI Cu scuzele de rigoare, vă comunic ca priveghiul programat astăzi astăzi și înmormântarea programată mâine se anulează din cauza unor lucruri care nu țin de noi (trebuie efectuată autopsia și demersurile care țin de spitalul județean au fost îngreunate, astfel, azi fiind vineri au spus ca numai luni se mai poate efectua!) Revenim luni cu alte ore și date când vom fi siguri! Nu ne doream nici noi să se întâmple asa!

Alte articole:   Adrian Veştea: Braşovul va avea cel mai mare traseu de tren metropolitan din România. Acesta va contribui la rezolvarea problemei traficului în zona periurbană a oraşului

Gabriel Florea a fost un artist talentat, pictor de biserici, s-a născut în 1975, în municipiul Brașov. A copilărit în cartierul Steagu. A urmat un liceu industrial, la Uzina 2, 1990-1994. Uzină la care a lucrat mai apoi timp de 7 ani, ca mecanic în turnătorie. O adolescență tumultoasă și zbuciumată, de căutări și descoperiri, o viață trăită pe extreme.

Anii 90, perioadă de rock-n-roll, a petrecut-o ca vocal hip-hop, a unor formații de muzică punk-hardcore: The Țăluzi, Amalgam și Rabla. Numele de scenă și totodată porecla , Ropărul. Din 1993, a fost membru al clubului de Science-Fiction Antares, până astăzi. A activat ca grafician SF. Expoziții și premii, tabăra Sf Atlantykron, Quasar- Iași, Buzău, Jibou etc. Grafică publicată In Almanah Anticipația, revista Anticipația, revista String.

Alte articole:   O fată de 10 ani din Caraș-Severin, în stare gravă după ce mama sa a spălat-o cu o soluție pentru animale

În tot acest timp, si-a căutat răspusurile la întrebările existențiale și despre Dumnezeu, frecventând biserica și cercurile de credincioși. 

În 2002, a luat drumul pribegiei prin țară, ca ucenic într-o echipă de pictori bisericești, sub oblăduirea unui maestru pictor din Gura Humorului.

Alături de această echipă a petrecut pe șantierele de pictură a peste 20 de biserici și catedrale din Bucovina, Ardeal și Moldova. Perioadă în care a făcut anii de ucenicie și stagiatură, la școala de pictură bisericească, a Patriarhiei Române. 

În 2008, a absolvit examenul de pictură bisericească și a devenit pictor autorizat. Din 2012 pâna în prezent a dus aproape de final, pictarea a două biserici din zona Buzăului. Era student, anul III, la Facultatea de Teologie București, secția Artă Sacră. 

Alte articole:   Carfil SA şi Periscope Aviation semnează astăzi acordul strategic de cooperare

În anul 2021 Centrul Cultural Reduta a găzduit o expoziție ce a cuprins și lucrările lui de frescă bisericească.

https://newsbv.ro/2021/05/20/povestea-incredibila-a-brasoveanului-gabriel-florea-rocker-mecanic-in-turnatorie-grafician-sf-pictor-de-biserici/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate