Ialomițianu: Ponta condamnă IMM-urile și persoanele cu venituri mici

Ialomițianu: Ponta condamnă IMM-urile și persoanele cu venituri mici

Gheorghe IalomitianuDeputatul PDL Gheorghe Ialomițianu a anunțat astăzi că PDL este împotriva oricăror majorări de impozite și taxe și cere Guvernului Ponta să renunța la majorarea taxelor și impozitelor locale.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost retras de pe site-ul Ministerului de Finanțe, a fost discutat în Guvern și merge mai departe.

„Este cea mai mare greșeală să scazi un impozit și să crești altele. Anulezi toate efectele reducerii presiunii fiscale. Se dă o lovitură atât populației, cât și mediului de afaceri. Astfel, este vorba despre creșterea de 20 de ori a impozitului la persoanele fizice care închiriază spații la firme. De regula, este vorba de firmele mici. Dacă cresc impozitele pe aceste spații, automat acestea trebuie recuperate din chirii, adică vor fi plătite de IMM-uri, care si asa se zbat să supraviețuiască. Efectul? Se închid firmele mici și dispar locurile de muncă. Este o greșeală să spui că închiriezi spațiile cu altă destinație deșinute de persoanele fizice, la fel cum sunt cele deținute de persoanele juridice. Pentru că firmele își deduc din profit impozitul plătit. Ceea ce la persoanele fizice nu se întâmplă”, a precizat Ialomițianu.

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

De asemenea, deputatul brașovean mai spune că un lucru rău este că s-au gândit și la supraimpozitarea mașinilor care au motoare cu o capacitate cilindrică de până la 1.600 cmc. Lovesc tot în cei cu venituri mici. Lovesc în propriul lor electorat, dar aici este vorba de disperarea lor după bani. Culmea, în schimb, cele scumpe se ieftinesc. Probabil cei de la PSD au mașini scumpe, de aceea iau o astfel de măsură”, a remarcat ironic Ialomițianu.

Am discutat cu cei din MF. Creșterea tacelor șo impozitelor locale este un angajament al Guvernului POnta în fața celor de la FMI. Când eram ministru de Finanțe s-a mai discutat acest lucru, dar am fost împotrivă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate