Ialomițianu explică ce trebuie făcut ca seniorii să nu aibă de suferit din cauza amânării Legii pensiilor

Ialomițianu explică ce trebuie făcut ca seniorii să nu aibă de suferit din cauza amânării Legii pensiilor

Amanarea votarii legilor pensiilor ar fi in avantajul pensionarilor daca o serie de amendamente depuse de opozitie si agreate de multi parlamentari ai puterii ar fi acceptate, spune fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu.

El a dat ca exemplu, pentru newsbv.ro, indexarea pensiilor de la 1 ianuarie al fiecarui an, neconditionarea platii pensiilor de achitarea contributiilor sociale de catre angajatori, recalcularea pensiilor incepand cu 1 ianuarie 2019 si cresterea coeficientilor de calcul a pensiilor pesoanelor cu dizabilitati.

„Daca noua lege a pensiilor va cuprinde aceste amendamente inseamna ca se vor elimina mult mai repede inechitatile din sistemul de pensii, iar puterea de cumparare a pensionarilor ar acoperi cresterea preturilor. Este greu de crezut ca nu pot fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2019 in conditiile anuntului ministrului de Finante ca Romania va avea anul viitor o crestere economica de peste 5,5%, probabil cea mai mare din UE. Totodata, Eugen Teodorovici a spus ca actuala guvernare va face istorie in 2019, deoarece PIB va depasi 1.000 miliarde lei. Sper ca acest lucru sa fie in folosul românilor”, ne-a declarat Ialomițianu.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Daca aceasta crestere economica va fi bazata pe investitii si productie interna sigur ca indexarea si recalcularea pensiilor se va putea realiza de la 1 ianuarie 2019, a mai precizat fostul șef al Finanțelor.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate