Gazda tradiţională a invitaţilor Festivalului Cerbul de Aur se va lista la Bursa de Valori Bucureşti în această primăvară, a confirmat, pentru economica.net, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al companiei. Compania este a treia cea mai mare din portofoliul SIF3.
Aro Palace SA, compania care administrează hotelul din Braşov, urmează să se listeze pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), după ani în care era aşteptată pe piaţa principală a BVB.
„Dorim să vedem ce evoluţie are pe ATS şi apoi, în funcţie de ineteresul pe care îl suscită în rândul investitorilor, compania ar putea trece şi pe piaţa reglementată“, a mai declarat, Ioan Mihăilă, directorul general adjunct al SIF Transilvania (SIF3), Aro Palace, evaluată la circa 90 de milioane de lei în portofoliul SIF3, unde acoperă circa 7,7% din totalul activelor nete (6,46% din activele totale).
Compania va înainta documentele necesare la BVB după ce acţionarii vor aproba operaţiunea, probabil luna viitoare. SIF Transilvania (SIF3) deţine peste 85% din acţiunile Aro Palace, aşa că aprobarea nu va fi o problemă.
Transilvania Leasing, o altă companie nelistată din portofoliul SIF3, ca şi companii de pe piaţa Rasdaq, Romradiatoare Braşov şi Tuşnad S.A. urmează de asemeni să fie transferate pe piaţa alternativă, ATS.
Piaţa principală a BVB, are cele mai severe rigori de listare şi raportare şi de aceea este denumită „reglementată“ în argoul juridic. Piaţa ATS este dedicată companiilor care fie nu îndeplinesc criteriile pieţei principale, fie firmelor ai căror acţionari doresc încă să păstreze un grad de discreţie mai ridicat privind operaţiunile lor.
Listarea Aro Palace este aşteptată din 2007, operaţiune în scopul căreia fuseseră solicitate serviciile brokerilor de la Rombell Securities. Criza a amânat evenimentul, care se produce şi acum nu la anvergura plănuită iniţial, fiind vorba de listarea doar pe piaţa ATS.