Cel mai bun hotel din România, votat pentru a treia oară consecutiv, se află în Poiana Brașov

Cel mai bun hotel din România, votat pentru a treia oară consecutiv, se află în Poiana Brașov

Teleferic Grand Hotel ocupă pentru a treia oară prima poziție în topul celor mai bune hoteluri din România: Romania’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards și nominalizarea în top 7 cele mai bune hoteluri din Europa: Europe’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards, top lansat de cea mai prestigioasă gală din lume World Travel Awards.

Teleferic Grand Hotel reprezintă hotelul perfect pentru o vacanță la munte, unde frumusețile naturii din recunoscuta stațiune Poiana Brașov se îmbină minunat cu rafinamentul hotelier.

Hotelul nostru oferă condiții ideale de relaxare și confort, un timp de viață la nivel superior (centru SPA, restaurante cu meniuri rafinate, săli de conferințe, căsuță rustică în mijlocul naturii, locuri de joacă pentru copii și multe alte surprize plăcute).

Teleferic Grand Hotel, o legendă a turismului românesc Istoria hotelului începe după 1970. S-a realizat o construcţie în stilul clasicelor hoteluri de munte europene, beneficiind de una dintre cele mai bune locații din Poiana Braşov.

Poziţionat la baza pârtiei principale, lângă telecabină, hotelul denumit „Teleferic“ s-a dezvoltat rapid, ajutat fiind de priveliştea minunată, ușurinţa accesului la pârtii iarna sau la trasee montane vara, cât şi de confortul oferit de un ansamblu hotelier primitor. Restaurantele hotelului ofereau meniuri atrăgătoare, vinuri fine, atmosferă plăcută.

Telefericul a fost până în anul 1992 unul dintre hotelurile preferate ale turiştilor români sau străini, iubitori ai muntelui şi ai confortului. Apoi, începând din 1992 a fost închis timp de 20 de ani, până în anul 2012. După 20 de ani… Datorită nostalgiei şi pasiunii unui om entuziast, dornic să retrăiască gloria „Telefericului“, hotelul a reînviat.

S-a dorit reluarea activităţii turistice a hotelului, ca destinaţie de vacanţă la poalele muntelui Postăvaru, într-un univers hotelier de lux ce poate oferi experienţe de neuitat. Astfel, în urma unor transformări radicale şi adaptări pentru secolul 21, s-a născut Teleferic Grand Hotel. Renovarea vechii clădiri a început la finalul lui 2012, iar construcţia propriu-zisă, în vara anului 2013.

Această renovare a implicat şi multe consolidări, intervenţii structurale, reconstrucţia şarpantelor şi recompartimentări ale camerelor, toate pentru a readuce hotelul la cele mai noi standarde. După o aventură de doi ani şi trei luni, hotelul a renăscut, reuşind să îmbine stilul clasic montan cu cel modern, într-un concept potrivit pentru o stațiune montană. Modernizarea a fost gândită astfel încât să ofere tot confortul necesar şi să creeze o atmosferă intimă şi armonioasă.

Mobilierul elegant, decorațiunile și lambriul din lemn vechi de peste 80 de ani, folosit la placarea pereţilor, paturile confortabile şi priveliştea montană minunată, se împletesc cu dotări moderne pentru a putea oferi o experienţă deosebită, în orice anotimp.

Prezent… La mai bine de 8 ani de la redeschidere, oaspeții nostri și echipa Teleferic Grand Hotel au reușit să readucă hotelului gloria de altădată. Premiile au fost obținute atât datorită calității construcției hotelului, cât și nivelului ridicat al serviciilor oferite turiștilor. Eforturile și profesionalismul echipei au reușit să ridice standardul industriei hoteliere și vor oferi în continuare experiențe de neuitat tuturor celor care trec pragul Teleferic Grand Hotel.

World Travel Awards World Travel Awards™ a fost înființat în 1993 cu scopul de a recunoaște și evidenția excelența în sectoarele cheie ale industriei ospitalității. Anul acesta World Travel Awards™ serbează 30 de ani de existență și este recunoscut, la nivel global, drept marcă distinctivă a excelenței în domeniu. Ceremonia decernării premiilor pentru Europa s-a desfășurat în orașul Batumi, Georgia, în perioada 28-30 septembrie.

Sursa: digi24.ro

Foto: telefericgrandhotel.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate