Horia Constantinescu, ANPC, l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa după ce a fost oprit în trafic. Prima reacţie: „Nu am sunat ca să nu iau amendă!” VIDEO

Horia Constantinescu, ANPC, l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa după ce a fost oprit în trafic. Prima reacţie: „Nu am sunat ca să nu iau amendă!” VIDEO

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a fost înregistrat de camera de corp a unui agent de la Poliţia Eforie în timp ce îl suna pe şeful IPJ Constanţa pentru a scăpa de o sancţiune. 

Conform înregistrării, din august 2020, Horia Constantinescu nu i-a prezentat actele sale şi ale maşinii agentului de poliţie, ci i-a înmânat legitimaţia de la ANPC şi i-a transmis că se grăbea la o intervenţie la un hotel, acolo unde o colegă de-a sa ar fi fost agresată în timpul unei inspecţii. Pentru că agentul nu l-a lăsat să plece, Horia Constantinescu a apelat la şeful IPJ Constanţa, Constantin Glugă. 

Iată dialogul dintre agentul de poliţie şi Horia Constantinescu, dar şi apelul făcut de preşedintele ANPC către şeful IPJ Constanţa. 

  • Poliţist: Vă rog să îmi prezentaţi documentele. 
  • Horia Constantinescu: Da, vă mai prezint o dată legitimaţia. 
  • Poliţist: Nu, mi-aţi prezentat o legitimaţie. Documentele personale şi auto. 
  • Horia Constantinescu: Domnule, am plecat la acest incident. Vă rog eu, sunaţi la 112 sau îl sun eu pe dl Glugă ca să vă tempereze puţin avântul.  
  • Poliţist: Da, sunaţi-l pe dl Glugă. 
  • Horia Constantinescu: Da, dacă asta e atitudinea poliţienească… 
  • Poliţist: Nu am voie să vă legitimez? 
  • Horia Constantinescu: Ba da, dar eu vă spun că sunt la un incident, mi-au bătut o colegă în hotelul Oxford. 
  • Poliţist: Am înţeles, bănuiesc că sunt organe de poliţie în zonă, se deplasează. Dvs sunteţi intervenţie sau ce?
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

După acest moment, Horia Constantinescu l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa. Iată ce i-a spus. 

„Alo, îmi cer scuze că vă deranjez la ora asta. Am avut un incident cu o colegă aflată în acţiune în noaptea asta la hotelul Oxford. M-au oprit colegii dvs de la Poliţia Eforie care mă tratează ca pe un infractor”, a spus Horia Constantinescu, moment în care se aude cum poliţistul intervine şi spune „Doamne fereşte, nu a zis nimeni că sunteţi infractor”.

Din conversaţia care a urmat, însă, se pare că nici şeful IPJ Constanţa nu i-a fost de mare ajutor lui Horia Constantinescu. Drept urmare, la finalul apelului telefonic, acesta i-a furnizat datele personale agentului care l-a oprit în trafic. 

„E adevărat că alerga maşina, ca să ajung să îmi salvez colega de acolo, că e bătută, scuipată, până ajung colegii dvs. Da, a fost bătută, scuipată. Am plecat din sudul litoralului ca să ajung în Mamaia, la incident. M-au oprit, că alergam maşina spre incident. Da, da, da, acum, sunt două apeluri la 112, al meu şi al colegei bătute. Nu ştiu, o plătesc contravenţia, dacă asta e nevoie. Am înţeles. Eram curios dacă se poate, măcar colegii mei să fie ajutaţi de un echipaj acolo. Am înţeles”, a vorbit Horia Constantinescu cu şeful IPJ Constanţa. 

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Horia Constantinescu, explicaţii pentru DC NEWS despre incident 

L-am contactat pe Horia Constantinescu pentru o explicaţie cu privire la incidentele reclamate. Acesta spune că nu l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa pentru a evita o amendă, ci pentru a explica situaţia. 

„Am rugat agentul să îi las documentele, ca să mă duc la intervenţie. Nu aveam numărul de înmatriculare de pe faţă, căzuse într-un incident dintr-o altă acţiune de control, când a dat un alt coleg mai tare cu spatele. Aveam numărul pus sus în geam. Şi l-am rugat pe colegul de la circulaţie să oprească documentele, să mă întorc la ora 7 la ei la Poliţie. O colegă de-a noastră fusese bătută. L-am sunat pe şeful IPJ, pentru că fusesem într-o acţiune comună cu Poliţia în Vama Veche, în pandemie. Nu l-am sunat să spun să nu îmi dea amendă. 

Colega mea şi o altă colegă erau într-o acţiune unde un reprezentat al unui agent economic avea o efervescenţă şi aşa a înţeles să se manifeste. Eu l-am rugat pe şeful IPJ să verifice, era apel făcut la 112. Nu se aude că l-am rugat să nu îmi dea amendă, sau să dau vreo mită, nimic. Am vrut doar să las documentele şi să mă întorc la o oră ulterioară. 

Mi-au dat amendă, mi-au oprit tot. Din ce îmi aduc aminte, m-am întors la poliţie la Eforie şi am semnat toate documentele. Parcă mi-a fost suspendat şi talonul şi m-am dus apoi cu suportul de număr. 

Eu nu cred în coincidenţe. Am avut o acţiune în Eforie în ziua aia, şi fostul şef al Poliţiei, care ulterior a fost şi arestat, m-a rugat, pentru fiica sau concubinul fiicei, sau ceva de genul ăsta, să închidem ochii la un beach bar. I-am zis că nu se poate. La acea acţiune am rămas eu fără număr. Probabil ştiau cei din Eforie. Incredibil. M-au oprit cei din Eforie să îmi atragă atenţia că nu am numărul. Da, ştiam, îl aveam în geam. M-am dus, am plătit amenda. E foarte interesant că materiale de acest tip, presupun din arhiva poliţiei, ajung în presă. Foarte interesant. Abia asta e o poveste foarte interesantă. Eu nu am nimic de ascuns. Mi s-a mai suspendat permisul, mi s-a luat talonul”, a declarat Horia Constantinescu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate