Hidromecanica se reorganizează, nu se lichidează!

Hidromecanica se reorganizează, nu se lichidează!

Veşti bune, dacă pot fi numite astfel, despre soarta societăţii Hidromecanica. Potrivit ziarului Curierul Naţional,  creditorii întreprinderii care este în stare de insolvenţă au aprobat planul de reorganizare a activităţii propus de creditoarea Andrada Costina Fliundra.

Totalul sumelor care ar urma să fie distribuite creditorilor (într-o perioadă de trei ani, cât durează planul de reorganizare) este de 65,345 milioane de lei, din care 53,525 sunt doar creanţe garantate. Compania are active valorificabile de 67 de milioane de lei.

Societatea mai are creanţe nerecuperate, în valoare de 8,702 milioane de lei – jumătate fiind în contul unor companii aflate deja în procedură de insolvenţă sau faliment. Câteva dintre acestea aparţin fostului acţionar majoritar, Alexandru Crişan, fiind vorba de Urex Rovinari, Alexander SRL Braşov, Mondexim sau Multitrade Company.

Alte articole:   Fată de 20 de ani, decedată într-un accident rutier, pe dumul spre mănăstirea Berivoi

Potrivit planului de reorganizare, valoarea de piaţă a activului Hidromecanica SA este de 63,203 milioane de lei, în timp ce valoarea de lichidare este de doar 44,174 milioane de lei, cu aproximativ o treime mai redusă. Planul propus se întinde pe trei ani, în primii doi ani distribuirile către creditori urmând să fie insignifiante – de 295.777 lei şi, respectiv, 591.554 lei, în timp ce în cel de-al treilea an ar urma să se achite creditorilor 64,458 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate