Harta județelor în care cei mai mulți oameni se pensionează în jurul vârstei de 45 de ani. Care este situația în Brașov?

Harta județelor în care cei mai mulți oameni se pensionează în jurul vârstei de 45 de ani. Care este situația în Brașov?

Hunedoara este județul cu cea mai mare pondere a pensionarilor tineri. La grupa de vârstă de 45-49 de ani sunt de pildă aproape 2.500 de pensionari la o populație rezidentă (de aceeași vârstă) de 29.000 de persoane. Peste 8% ca pondere. La fel, Hunedoara e cap de afiș și la grupa 40-44 de ani.

Locurile următoare în clasament sunt ocupate de Buzău, Vâlcea, Prahova, Teleorman și Olt. La polul opus al clasamentului se află Ilfov, Brașov și Botoșani

Dacă intrăm mai în amănunt și ne uităm pe grupe de vârstă mai detaliate, „geografia” tinerilor pensionari nu se schimbă foarte mult.

Cei mai mulți se pensionează înainte de a împlini 50 de ani (grupa 45-49 de ani). În frunte rămâne Hunedoara, secondată de Vâlcea, Buzău și Maramureș. La polul opus Tulcea, Galați și Covasna.

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1. O femeie a fost rănită

De cealaltă parte, există numeroși oameni care lucrează mult după împlinirea vârstei de 65 de ani. Anul trecut erau circa 150.000 de persoane de peste 65 de ani care continuă să lucreze pentru a-și completa sursele de venit.

Sursa: hotnews.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate