Hartă interactivă cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, pe site-ul CNAIR

Hartă interactivă cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, pe site-ul CNAIR

Șoferii pot vedea starea drumurilor naţionale în timp real pe harta online, publicată pe site-ul Companiei de Drumuri. Harta interactivă prezintă situația drumurilor naționale și a autostrăzilor cu sectoare închise traficului rutier sau restricționate.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că începând de marţi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia în timp real, a drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire, informează Mediafax.

Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile.

Alte articole:   Compania Apa Braşov: Restricţii de apă în trei localităţi din judeţ

Harta poate fi consultată AICI.

În ceea ce priveşte harta sectoarelor cu risc de înzăpezire, aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri.

Harta va pune la dispoziţia şoferilor informaţii privind drumurile afectate de înzăpeziri sau aflate sub coduri meteo, la interval de maxim 20 de minute de la luarea deciziei de aplicare a restricţiilor.

Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse inclusiv informaţiile referitoare la toate modurile de transport.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate