Harta chiriilor de toamnă: Cele mai scumpe vs cele mai ieftine zone din marile orașe ale țării

Harta chiriilor de toamnă: Cele mai scumpe vs cele mai ieftine zone din marile orașe ale țării

Prețurile au stagnat la nivelul pieței din Brașov în luna octombrie, iar Constanța conduce în clasamentul celor mai semnificative majorări ale chiriilor într-un an. Iași și Timișoara se mențin orașe mai accesibile pentru cei care vor să se închirieze un apartament.

“Segmentul chiriilor a continuat să fie vedeta pieței rezidențiale si în luna octombrie, după începerea anului universitar, iar acest lucru s-a întâmplat în contextul în care cererea a crescut și pentru apartamentele scoase la vânzare. Bucureștiul rivalizează cu Clujul în ceea ce privește prețurile practicate și își consolidează poziția de cel mai scump oraș pe segmentul apartamentelor mari unde chiria medie a ajuns la 675 euro”, precizează Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Stagnare la nivelul pieței din Brașov

Prețurile practicate pe piața închirierilor de locuințe din Brașov au stagnat pe parcursul lunii octombrie, arată analiza. Proprietarii solicită pentru o garsonieră 300 euro/lună, iar pentru un apartament cu 2 camere 450 euro/lună. Persoanele interesate de locuințe mai spațioase trebuie să scoată din buzunar sume considerabil mai mari pentru a le obține. Un apartament cu 3 camere poate fi închiriat în Brașov, în medie, cu 600 euro/lună.

Putem observa majorări pe plan local cuprinse între 15% și aproape 19% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor analizate de Imobiliare.ro.

Cea mai scumpă zonă din Brașov este Calea Poienii. Chiriașii care au vrut să se mute într-un apartament aflat aici au plătit în octombrie, în medie, 1.000 euro/lună. Prund-Șchei și  centrul istoric al orașului dispun, la rândul lor, de unele dintre cele mai scumpe locuințe scoase la închiriere pe piața locală.

Un apartament în zona Florilor-Craiter costă, în schimb, 350 euro/lună, iar unul în zona Triaj-Hărman 390 euro/lună. Locuințe ieftine de închiriat pot fi găsite și în zona Gării.

Cel mai căutat cartier din Brașov pentru cei interesați de închirierea unei locuințe este Tractorul. Acesta s-a dezvoltat accelerat pe segmentul rezidențial nou în ultimii ani. Astra este un alt cartier popular în rândul celor care și-au căutat un apartament în care să se mute cu chirie rivalizând la acest capitol cu centrul istoric al orașului, conform datelor portalului imobiliar.

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate