Handbaliștii clubului TV Eibach 03 Nurnberg și un consilier municipal din orașul german vizitează Brașovul

Handbaliștii clubului TV Eibach 03 Nurnberg și un consilier municipal din orașul german vizitează Brașovul

Viceprimarul Laszlo Barabas a primit joi, la Primăria Brașov, o delegație din Nurnberg, condusă de consilierul municipal Werner Henning, formată din tineri handbaliști ai clubului TV Eibach 03 Nurnberg, însoțiți de echipa de handbal a Liceului cu Program Sportiv Brașov și profesorii-însoțitori ai celor două echipe.

Sportivii germani au venit la Brașov pentru a participa la un miniturneu de handbal organizat de Primăria Brașov, în cadrul parteneriatului dintre orașul nostru și Nurnberg, turneu care a avut loc miercuri, 5 septembrie, la Sala Sporturilor. Miniturneul a inclus și participarea echipelor CS Sporting Ghimbav și HCCSS Sibiu. Anul trecut, echipa de handbal a LPS a participat la o competiție sportivă organizată la Nurnberg. 

Alte articole:   Sfaturi de la Salvamont Braşov atunci când sunați la 112, pentru a facilita intervenţia salvatorilor

„Ne bucurăm că protocolul pe care îl avem cu Nurnberg se materializează deja prin acțiuni concrete și sperăm să vă simțiți bine la Brașov. Ne dorim să dezvoltăm cât mai mult relația de prietenie dintre orașele noastre“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas, înainte de a le vorbi oaspeților despre Brașov. 

„Îmi pare bine că relația dintre orașele noastre se dezvoltă în domeniul sportiv, în cultură sau economie. Felicit ambele echipe și le transmit că deși este important să câștigi, mult mai important este să construiești o relație de prietenie bazată pe sport“, a spus la rândul său consilierul municipal al orașului Nurnberg, Werner Henning, reprezentantul oficial la Brașov al primarului din Nurnberg. 

Alte articole:   Titularizare: Primele rezultate la proba scrisă a examenului vor fi afişate astăzi

În cadrul vizitei, care se desfășoară în perioada 4-9 septembrie, copiii au ocazia să viziteze și o parte dintre obiectivele turistice din Brașov, Poiana Brașov și Râșnov. Programul include vizite la muzee (Prima Școală Românească și Casa Mureșenilor), la Biserica Neagră, la Cetatea Râșnov, dar și o plimbare cu telecabina, activități la Centrul de Agrement Poiana Brașov și echitație.

Prietenia dintre Brașov și Nurnberg este mai veche de 12 ani, iar în 2014, Consiliul Local Brașov a aprobat înfrățirea celor două orașe, care nu a fost însă oficializată, însă a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniile cultural, sportiv și economic. Nürnberg este un oraş din Franconia Mijlocie, landul Bavaria, Germania, al doilea oraş ca mărime din Bavaria.

Alte articole:   Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa a murit subit

Are o populație de peste 500.000 locuitori și o comunitate română foarte numeroasă, prima ca mărime din oraș, după cea germană. Potrivit consilierului municipal Werner Henning, care conduce comisia de integrare a forului legislativ de la Nurnberg, numai anul trecut s-au mutat în orașul german aproximativ 11.000 de români.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate