Handbal: Sancţiunile în cazul Corona Braşov ar putea fi luate pe 10 iunie

Handbal:  Sancţiunile în cazul Corona Braşov ar putea fi luate pe 10 iunie

Deciziile în cazul de dopaj de la echipa feminină de handbal Corona Braşov ar putea fi luate în cadrul şedinţei Comisiei de Audieri din 10 iunie, a declarat, joi, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti Doping (ANAD), Cristian Balaj.

„Comisia de audiere s-a întrunit în 28 mai în sistem de videoconferinţă pentru prima oară. Este adevărat că la această şedinţă au avut loc dezbaterile finale pe caz. Pe data de 10 iunie este programată următoarea şedinţă şi, din ce am înţeles, la această şedinţă se vor pronunţa sancţiunile, într-o şedinţă închisă, secretă şi vor fi comunicate în aceeaşi zi părţilor”, a declarat Balaj.

Există însă şi posibilitatea ca preşedintele ANAD, Cristian Balaj, să diminueze ulterior sancţiunile în funcţie de deciziile luate de Comisia de Audiere.

„Noi, ANAD-ul, nu putem să facem publice aceste sancţiuni decât după ce rămân definitive. Ce pot să vă spun este că în funcţie de deciziile care vor fi luate, ANAD poate să ceară prin preşedintele său îngheţarea unei părţi din sancţiuni, adică reducerea sancţiunilor date de Comisia de Audiere. Vom dezvolta acest subiect legat de îngheţare a sancţiunilor după ce voi vedea deciziile”, a mai spus preşedintele ANAD.

La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, jucătoarele echipei Corona Braşov au fost implicate într-un caz de dopaj după ce au efectuat la clinica IOMED Clinique terapia cu laser de joasă frecvenţă, interzisă de regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping.

Alte articole:   S-a lansat platforma #nofake prin care poate fi raportat conținutul inadecvat de pe rețelele sociale

Ulterior, Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona Braşov, suspectate că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping. Bianca Bazaliu, Daciana Hosu şi Cristina Laslo au fost suspendate începând cu data de 25 noiembrie, Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasa Nolevska, din 26 noiembrie, Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Elisa Chiricuţă, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Maria Gogîrlă, din 29 noiembrie, iar Claudia Eugenia Lăcătuş şi Oana Maria Căprar, din 3 decembrie.

Alte articole:   LIVE Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează, la Brașov

Mai târziu, comisia a decis să ridice suspendările jucătoarelor Andreea Elisa Chiricuţă şi Alicia Maria Gogîrlă, după ce a rezultat că acestea nu au făcut terapie cu laser intravenos.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate