Guvernul va compensa la pompă prețul la motorină și benzină pentru trei luni 

Guvernul va compensa la pompă prețul la motorină și benzină pentru trei luni 

Guvernul va compensa parțial prețul la pompă al carburanților timp de minimum 3 luni. Decizia vine pe fondul creșterii foarte mari a prețului la combustibili. 

Liderii coaliției au ajuns la un acord privind prețul carburanților și vor anunța astăzi, compensarea parțială a prețului la pompă. 

Compensarea prețului la benzină și motorină se va aplica pe lunile iulie, august și septembrie. Impactul bugetar al acestei măsuri va fi susținut și din bugetul de stat, dar și de la companii.  

Compensarea parțială a combustibililor va fi în sumă fixă, nu procentuală.   

Un mecanism de compensare a preţului la pompă al carburanţilor urmează să fie anunţat, astăzi, după şedinţa de Guvern, au precizat premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, într-o întâlnire informală cu presa, potrivit Agerpres

Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

Ulterior, mecanismul de compensare va fi cuprins într-un act normativ şi aprobat într-o şedinţă de Guvern viitoare, au precizat cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare. 

Guvernul va urma să analizeze după 3 luni cum au evoluat prețurile și dacă au scăzut sau nu. 

De asemenea, ANAF urmează să facă verificările necesare la prețuri. Instituția va avea nevoie de trei săptămâni pentru a constata dacă a fost o creștere artificială.     

Ce soluții propune PSD 

PSD a transmis, miercuri, soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare; respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial, arată un comunicat de presă al formaţiunii, relatează Digi24

Alte articole:   Dino Parc Râșnov, locul 3 în topul parcurilor de distracții din Europa

Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ. 

În schimb, PNL a susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă. 

Florin Cîţu, spune că plafonarea preţului la combustibil la 6 lei pe litru, aşa cum vrea PSD, ar duce la penurie. 

https://newsbv.ro/2022/06/22/plafonarea-pretului-combustibililor-va-face-prapad-dupa-citu-benzina-va-sari-de-10-lei-motorina-de-11/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate