Guvernul va aproba ajutoare de stat de 600 milioane lei pentru fermieri și 86 milioane lei pentru IMM-uri

Guvernul va aproba ajutoare de stat de 600 milioane lei pentru fermieri și 86 milioane lei pentru IMM-uri

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul ședinței de Guvern, că va aproba mai multe acte normativ care vor include atât măsuri de sprijin pentru fermieri, cât și ajutor pentru IMM-uri.

Pentru fermieri va aloca aproape 600 milioane lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi și usturoi românesc, dar și pentru crescătorii de animale.

Iar pentru IMM-uri va aproba un ajutor de peste 86 milioane lei pentru aproape 92.000 de IMM-uri pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a-și menține locurile de muncă.

„Mă bucur să văd că ministrul Agriculturii a venit şi în şedinţa de astăzi cu noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor români. În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului.

Premierul a mai spus că „trebuie să creştem producţia românească şi îl încurajez pe ministrul Barbu să continue să vină cu astfel de soluţii pentru ca românii să aibă acces la hrană românească de calitate”.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate